Кон почетната страница
Почетна страница
За uslugi.gov.mk
Контакт
   Услуги од
Министерства
Министерство за внатрешни работи
Министерство за економија
Министерство за животна средина и просторно планирање
Министерство за здравство
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој
Министерство за култура
Министерство за локална самоуправа
Министерство за надворешни работи
Министерство за образование и наука
Биро за развој на образованието
Министерство за одбрана
Министерство за правда
Управа за водење на матичните книги
Министерство за транспорт и врски
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за финансии
Управа за јавни приходи
Царинска Управа на РМ
Секретаријат за европски прашања
Останати Органи
Државен завод за статистика
Државен архив на РМ
Агенција за иселеништво
Агенција за млади и спорт
Агенција за развој и инвестиции
Агенција за храна и ветеринарство на Република Македонија
Агенција за катастар на недвижности на Република Македонија
Агенција за вработување на Република Македонија
Комисија за односи со верски заедници и религиозни групи
Фонд за здравствено осигурување на Македонија
Фонд за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија
Централен регистар на Република Македонија
Службен весник на Република Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје
Универзитет „Св.Климент Охридски“ - Битола
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
Универзитет за информатички технологии - Охрид
Државен универзитет во Тетово

МВР - Бесплатен телефонски број 0800 192 92 за закажување термин за патни исправи

Министерството за внатрешни работи од 01.09.2007 го стартува новиот бесплатен телефонски број “0800 192 92“ наменет за граѓаните во Република Македонија.

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ
Сектор за односи со јавноста и информации од јавен карактер
Бр.10 -
30.08.2007 година
С к о п ј е

ПРЕДМЕТ: Соопштение.-


Министерството за внатрешни работи од 01.09.2007 го стартува новиот бесплатен телефонски број “0800 192 92“ наменет за граѓаните во Република Македонија. Целта на профункционирањето на оваа нова телефонска линија е да се забрза, но и олесни за граѓаните, постапката за вадење патни исправи.
На телефонскиот број граѓаните од целата држава ќе можат да ги добијат сите релевантни информации за процедурата за вадење патни исправи. Наедно, МВР уште еднаш ги известува граѓаните на Р. Македонија дека ТЕЛЕФОНСКОТО ЗАКАЖУВАЊЕ Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ ОНИЕ ШТО САКААТ ДА АПЛЦИРААТ ЗА ДОБИВАЊЕ НА ПАТНА ИСРПАВА.