Кон почетната страница
Почетна страница
За uslugi.gov.mk
Контакт
   Услуги од
Министерства
Министерство за внатрешни работи
Министерство за економија
Министерство за животна средина и просторно планирање
Министерство за здравство
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој
Министерство за култура
Министерство за локална самоуправа
Министерство за надворешни работи
Министерство за образование и наука
Биро за развој на образованието
Министерство за одбрана
Министерство за правда
Управа за водење на матичните книги
Министерство за транспорт и врски
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за финансии
Управа за јавни приходи
Царинска Управа на РМ
Секретаријат за европски прашања
Останати Органи
Државен завод за статистика
Државен архив на РМ
Агенција за иселеништво
Агенција за млади и спорт
Агенција за развој и инвестиции
Агенција за храна и ветеринарство на Република Македонија
Агенција за катастар на недвижности на Република Македонија
Агенција за вработување на Република Македонија
Комисија за односи со верски заедници и религиозни групи
Фонд за здравствено осигурување на Македонија
Фонд за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија
Централен регистар на Република Македонија
Службен весник на Република Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје
Универзитет „Св.Климент Охридски“ - Битола
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
Универзитет за информатички технологии - Охрид
Државен универзитет во Тетово
често поставувани прашања
Следење на приемот на бруцоши во студентските домови, согласно распишаниот Конкурс за прием на студенти во студентските домови
Koga ke bide objaven konkursot za smestuvawe vo studenskite domovi za ucebnata 2008/09, i koj dokumenti se potrebni.
Site uslovi potrebni za steknuvanje na studentska stipendija ke bidat navedeni vo konkurs, koj ke bide objaven vo dnevnite vesnici i na nasata web strana www.mon.gov.mk.
Koga ke bide objaven konkursot za smestuvanje vo studentskite domovi za ucebnata 2009/2010 i koi se potrebnite dokumenti?
Konkursot e objaven na www.mon.gov.mk i www.raspredelba.gov.mk.
koga ke izleze konkursot za stipendija ovaa ucebna gocina i za kredit
Na 06.11.2009 godina vo dnevnite vesnici Vecer i Lajm i na www.mon.gov.mk ke bidat objaveni konkursite za studentski stipendii i krediti.
Koga ke se pustat parite od kreidtot od ovaa ucebna godina? Mislam redno e veke.
Seuste ne e utvrdeno koga ce se isplatat studentskite krediti.
koga ke izleze konkues za dodeluvawe stipendii za postdiplomski studii za ucebnata 2009/2010 god.
Konkursot za dodeluvanje posle diplomski stipendii e vece objaven. Za povece informacii obratete se vo Sektorot za nauka vo Ministerstvoto.
Dali ke ima konkursi za stipendiranje na ucenici od sredno obrazovanie ovaa godina.I ako ima koga??
Od Vaseto prasanje ne e jasno na koja godina mislite. Ako prasuvate za ucebnata 2009/2010 godina Konkursot bese objaven, rang lista objavena, dogovorite se vece potpisani i isplatata e vo tek. Dokolku pak mislite na ucebnata 2010/2011 godina, Konkurs ce se objavi vo tekot na meses septemvri.
Kako student na poslediplomski koj e vo faza na sproveduvanje na istrazuvanje za magisterskata teza, dali imam pravo na smestuvanje vo studentski dom, so ogled na toa deka istrazuvanjeto opfaka institucii cii sedista se naogaat vo Skopje? Dokolku imam pravo, kade da se obratam? Odnapred Vi blagodaram.
Za ova prasanje obratete se na 3140183
Dali ima konkurs za smestuvanje vo domot za postdiplomci "Atanas Bliznakov", a ako nema, na koj nacin se odviva smestuvanjeto? Vi blagodaram!
-Odgovor na ova prasanje ke pobarate na tel. 3140-183 ili 3140-186 Sektor za nauka.
Dali ima konkurs za smestuvanje vo domot za postdiplomci "Atanas Bliznakov", a ako nema, na koj nacin se odviva smestuvanjeto? Vi blagodaram!
-Odgovor na ova prasanje ke pobarate na tel. 3140-183 ili 3140-186 Sektor za nauka
Вработените во Државниот Студентски Дом „Никола Карев“-Охрид, од 2007 година па се досега, не примиле ниту едно од законските 10% зголемувања на платата. Дали на вработените во Државниот Студентски Дом „Никола Карев“-Охрид, ги следи законското зголемување на платата од 10%, што се применува од 2007 година па навака, во сите државни институции(„Службен весник на Република Македонија“ бр.121/2007)?
-Studentskite domovi se isplatuvaat vrz osnova na Zakonot za ucenickiot i studentskiot standard i Programata za ostvaruvanje i razvoj na dejnosta kaj studentskiot standard za tekovnata godina, kade e utvrdeno deka finansiranjeto na domovite se vrsi vrz osnova na brojot na smesteni studenti, a ne po vraboten.
Кога и како можам да се информирам дали ми е одобрена стипендија за втор циклус студии според конкурсот за доделување стипендии за 2009/2010? Се обидов да се јавам на бројот 3140-183 веќе 3 пати и никој не крева. Дали е сменет телефонскиот број или ако има на друг начин да ја добијам информацијата? Однапред благодарам.
-Informacija ke pobarate na tel. 3140-183 ili 3140-186, Sektor za nauka.
Dali na specijalizantite na Medicinski fakultet im sleduva mesto vo studentskite domovi i ako da, koi dokumenti se potrebni ?
-Vo konkursot koj ke bide objaven kon krajot na mesec juni, ke bidat navedeni site uslovi.
Koga ke se isplatat ostanatite rati od studentskite stipendii za 2009/10 godina? Blagodaram.
Исплатата на студентските стипендии е во тек.
koga kje bidat isplateni preostanatite sredstva za uchenici Romi na ime stipendii za uchebnata 2009/2010 godina, zatoa shto beshe kazano deka do krajot na uchebnata godina kje bidat isplateni, a vekje pochna i novata uchebna godina, a od sredstvata nema nishto.
Стипендиите за ученици роми се во друго одделение. Ве молиме обратете се до нив.
Koga ke bide objaven konkursot za stipendii vo ucebna 2010/2011god. i dali studentite sto studiraat nadvor od Makedonija moze da apliciraat
Конкурсот за доделување стипендии за учебната 2010/2011 година се очекува да се објави втората половина на месец октомври.
koga ke se istaknat rezultatite za priem na brucosite vo studentskite domovi vo ucebnata 2010-2011 god.pozz
Конечната ранг-листа е објавена на 9.09.2010 година.
koga ke se istaknat rezultatite za priem na brucosite vo ucebnata 2010-2011 god.pozz
Конечната ранг-листа е објавена на 9.09.2010 година.
Dali sum primen vo studentskiot dom Braka Miladinovci vo Stip?Jas,Ilija Jovanov sum ucenik vo 1 godina vo srednoto muzicko uciliste "Sergej Mihajlov".
Обратете се во Домот.
Dali e objavena rang listata za primeni ucenici na visokata medicinska skola vo bitola i kako mozam da vidam dali sum primena na internet?
Обратете се во Високата медицинска школа во Битола.
Dali e objavena rang listata za primeni ucenici na visokata medicinska skola vo bitola i kako mozam da vidam dali sum primena na internet?
Обратете се во Високата медицинска школа во Битола.
Kogai kade ke bide objaven konkursot za smestuvanje vo stuidentski domovi za postdiplomci .
За одговор на Вашето прашање ќе се обратите во Ректоратот на УКИМ
Кога ќе излезе конкурсот за стипендии роми за учебната 2010-2011 година.
Za podetalni informacii javete se na 3140 163
Ве молам, дали ќе може да ми објасните или барем да ме упатите за тие домови за постипломци, како и стипендии за постдипломски студии, т.е. кога се очекува конкурс од прилика ( и за домовите и за стипендиитеза 2010/2011 ) и кои би биле критериумите што треба да се исполнуваат, оти стварно некако сето тоа ми изгледа скриено и недостапно. Неможам ништо да најдам ни во весник, ни online. Благодарам
За сместување во домовите за постдипломци, ќе треба да се обратите во Ректоратот на УКИМ, додека за стипендии подетални информации ќе добиете на 3140-183
Kade mozam da go najdam kokursot za stipendii 2010/2011 zasto na stranicata od MON go nema .
Konkursot bese objaven vo podenelnikot vo Vecer i vo Koha, a istiot e postaven i na sajtot na MON
Dali eden student moze da aplicira na dveta kategorii studenski stipendii , na tip A i na tip B ,a da podnese original dokumenti na onaa kategorija kade ke dobie stipendija.
Доколку аплицирате за два типа од стипендиите, треба да доставите уредна документација и за двата типа.
sinmi ima prosek 9.8 ,a e student na otsek detektivi i bezbednost na privaten univerzitet F O N .Dali ako aplicira za stipendija A za talentirani studenti i ako vo istata kategorija ne dobie stipendija ke moze da bide prefrlen vo kategorija B, ili moze da aplicira za dvete t e. za A i za B pa kade ke bide izbran tamu da podnese orginal dokumenti.Ve molam da mi odgovorite bidejki na tel 023140163 nikoj ne se javuva za da se konsultirame
Доколку аплицирате за два типа од стипендиите, треба да доставите уредна документација и за двата типа.
Vo site vesnici pisuva elektroinskata prijava e postavena na sajtot od mon,no jas samo sto barav i nema nisto takvo
Obidete se na stipendii.mon.gov.mk
Me interesira koga ke bide objaven konkursot za stipendii za postdiplomci za ucebnata 2010/2011 godina i do koga e krajniot rok za konkuriranje... Blagodaram
Za podetalni informacii javete se na 3140 183 g-ga Vita Turcevska
Me interesira dali so zavrseni dodiplomski studi matematika - fizika na PMF, i magistratura Medicinska fizka na PMF, bi mozela da se vrabotam vo domenot na medicinskata fizika , a ne vo nastava t.e obrazovanie? Odnapred blagodaram!
Ministerstvoto za obrazovanie i nauka e nadlezhno vo delot za obrazovanie, a vo delot za koj Vie ste interesirate treba da se obratite do soodvetnata institucija za koja ste zainteresirani. Soglasno sistematizacijata na rabotnite mesta vo institucijata za koja ste zainteresirani kje dobiete podetalni informacii.
Me interesira dali so zavrseni dodiplomski studi matematika - fizika na PMF, i magistratura Medicinska fizka na PMF, bi mozela da se vrabotam vo domenot na medicinskata fizika , a ne vo nastava t.e obrazovanie? Odnapred blagodaram!
Ministerstvoto za obrazovanie i nauka e nadlezhno vo delot za obrazovanie, a vo delot za koj Vie ste interesirate treba da se obratite do soodvetnata institucija za koja ste zainteresirani. Soglasno sistematizacijata na rabotnite mesta vo institucijata za koja ste zainteresirani kje dobiete podetalni informacii.
Dali ke ima konkurs za stipendii za talentirani ucenici? pomina i oktomvri i noemvri, dali ovoj mesec konecno ke izleze konkursot?
Конкурсот наскоро ќе биде објавен. Следете го сајтот на МОН
Ве молам да ми одговорите кога конечно ќе ги добиеме последните 2 рати од студентскиот кредит ( стари корисници ) до сега се исплатени само 7. Ви благодарам.
Isplatata e vo tek.
Koga ke zapocne isplatata na studentskite stipendii za ucebnata 2010/2011?
Isplatata e vo tek.
Koga ke zapocne isplatata na studentskite stipendii za ucebnata 2010/2011 za medicinski fakultet za 5-ta godina studenti ?
Isplatata e vo tek.
Кога ќе излезе конкрусот за 2011/2012? Една другарка добила флаер во кој имало информации. ИНФОРМАЦИЈА за конкурсите за запишување на студенти во прва година во јавните високо образованои установи за студиската 2011/2012“ Но на сајтот на МОН сеуште нема.
Za ova prasanje ke se obratite vo Sektorot za visoko obrazovanie na tel. 02 3140174.
Кога ќе започне исплатата на стипендии за 2010/2011 (стари корисници) за студенти од медицинскиот и фармацевтскиот факултет? 08.03.2011
Isplatata e vo tek.
Koga kje se isplatat poslednite tri rati od stipendiite za postdiplomci od 2009/2010?
Za ova prasanje ke se obratite na tel. 02 3140186.
moze li da mi odgovorite na slednovo prasanje: sto se slucuva so isplatata na studentskite stipendii za 2010/2011 za stari korisnici? na nekoi studenti im e isplatena edna rata, na nekoi dve a ana nekoi voopsto ne im e stignata. Se javivme vo bankata , ne e kaj niv problemot, spored koi kriteriumi na edni im se isplaka a na drugi ne? blagodaram
Isplatata na studentskite stipendii e realizirana za tri meseci, dokolku Vie kako poedinec ne ste primile stipendija, Ve molime obratete se vo Ministerstvoto ili na tel. 02 3140147.
Na 19.III. 2011 objavija na tv deka pustile dve stipendii za 2010/2011 na smetka no seuste nema nisto. Sto e pricinata?
Bidejki ne navedovte za koj tip na stipendija prasuvate, pretpostavuvam deka se raboti za A, B ili V. Po priemot na dogovorite na domasna adresa ke zapocneme so isplatata mesec, po mesec, bidejki site transakciski smetki ne se aktivirani od strana na bankite.
Ve molam, dali ke izleze konkurs za stipendii na Vtor ciklus studii za ucebnata 2010/2011. Ako veke izlegol ve molam da mi kazete koga bilo toa. Vi blagodaram.
Za ova prasanje ke se obratite vo Sektorot za nauka na tel. 02 3140183.
Кога можеме да ги очекуваме студентските кредити од оваа година?
Veke se isplateni dve rati od studentskite krediti.
Me interesira koga ke izleze konkursot za dodeluvanje na stipendii za postdiplomci za 2010/2011?
Odgovor na prasanjeto ke dobiete na tel. 3140-183.
Koga ke se izvrsi isplakanjeto na studentskite stipendii od tip V ?
Veke se isplateni pet rati, a vo tek e isplatata i na preostanatite cetiri rati.
sakam da prasam kade ke bidat objaveni potrebnite dukumentri za vo studenski domovi blagodaram
Na stranata www.mon.gov.mk i na www.smestuvanje.mon.gov.mk ke vi bidat dostapni site podatoci i dokumenti, pocnuvajki od 09.07.2011 godina.
koga ke se objavat konkursite za studenski domovi za ucebna 2011-2012 godina
Na stranata www.mon.gov.mk i na www.smestuvanje.mon.gov.mk ke vi bidat dostapni site podatoci i dokumenti, pocnuvajki od 09.07.2011 godina.
Dali znaete koga treba da izleze Konkursot za smestuvanje na studenti vo studentskite domovi? Blagodaram.
Na stranata www.mon.gov.mk i na www.smestuvanje.mon.gov.mk ke vi bidat dostapni site podatoci i dokumenti, pocnuvajki od 09.07.2011 godina.
Dali e objaven konkursot za smestuvanje vo Domot za posdiplomci i doktorandi Atanas Bliznakov za 2011/2012 godina
Za celosen odgovor ke treba da se obratite do nadleznite sluzbi na Fondacijata Atanas Bliznakov ili vo rektorat.
kade da se obratam za sredstva za posdiplomski studii-veke tezata e na nastaven sovet.Sto ponatamu ,nikoj ne informira mi velat snajdi se.kako koga nikoj ne ti pomaga.Ve molam za sorabotka
Odgovor na prasanjeto ke dobiete na tel. 3140-183.
me interesira dali drzavjanstvoto koe e potrebno za smestuvanje vo domovite ne treba da bide postaro od sest meseci ?
Ne e biten datumot na izdavanje.
Dali treba za smestuvanje vo studentskite domovi da zemame potvrda od Upravata za javni prihodi?
Da.
Sto ako sme ja ispustile datata na elektronskoto prijavuvanje dali postoi drug nacin da se aplicira za vo studenskite domovi ?
Dostavete molba do konkretniot dom, pa dokolku ima slobodni mesta moze komisijata da ja razgleda.
Koga ke izleze konkurost za studentski stipendii za 2011/2012 godina?
Konkursi za dodeluvanje na stipendii voobicaeno se raspisuvaat vo mesec oktomvri.
Dali pri dostavuvanjeto na dokumentite vo studentskiot dom po preliminarniot spisok e porebno da se dostavi i dokument za zirant i menica za zirant ?
Dogovorite so site potrebni dokumenti se potpisuvaat po objavuvanje na konecnata rang-lista.
Koga ke bide objaven konkursot za studentski stipendii za 2011/2012 godina ?
Voobicaeno se objavuva vo mesec oktomvri.
primena sum vo stiv no koga aplicirav elktronski kako fakultet go piwav pmf no sega vo 2 krug upisi iako sam primena na pmf ke se prefrlim na filoloski fakultet dali toa pretstavuva problem za da si podnesam dokumenti za u studentski posle kda ke se upisite 2 krug. ke ostanem li u stiv ili ke me isfrlat bidejki podnasam od novo dokumenti vo 2 krug za upis
Dokolku imate problem obratete se do komisijata.
Primen sum vo studentskiot dom Goce Delcev, me interesira koi se dokumentite koi treba da gi nosam so mene na denot na smestuvanjeto i kade mozam da gi najdam istite
Obratete se vo domot kade sto ste primeni.
Ve molam ako moze sto poskoro da se objavat potrebnite dokumenti za vseluvanje vo studentskite domovi za da mozeme da najdeme ziranti
Na www.spukm.org.mk.
Moze li da mi odgovorite kade mozam da ja najdam i da ja simnam izjavata za obvrski na zirantite za smestuvanje vo studentskite domovi bidejki nikade ne najdov ili pak da mi ja prati te nekako na mail. Odnapred blagodaram
Na www.spukm.org.mk.
Dali ima poseben konkurs za smestuvanje na posdiplomci vo studentskite domovi i kade mozat da se dobijat poveke informacii okolu ova?
Obratete se vo nadlezniot Rektorat.
Кога ке бидат објавени конкурсите за студенски стипендии за учебната 2011/2012?
Konkursot e veke objaven na www.mon.gov.mk.
koga ke izlezi konkursot za studenski stependii za 2011/2012 god.
Konkursot e veke objaven na www.mon.gov.mk.
Кога ќе излезе конкурсот за доделување на стипендии за талентирани ученици - спортисти 2011 /2012 ?
Sledete na www.mon.gov.mk.
dali vo stud.dom mozes da se hranis ,a da ne zivees vo nego.mislam vo menza da s e hranis ,ako ima,.i kolku se plaka mesecno. kolku kosta mesecno za ziveenje vo studenskiot dom so spienje i hrana......:)
Odgovor ke pobarate od nadleznite vo konkretniot studentski dom.
kade treba da se dostavat dokumentite za studenski stependii za ovaa godina, oti ni rekoa deka nema vo ministerstvo. Vi blagodaram.
Документите за студентски стипендии се доставуваат во студентскиот дом „Кузман“, каде што има просторија на МОН и каде се примаат потребните документи
kade treba da se dostavat dokumentite za studenski stependii za ovaa godina, oti ni rekoa deka nema vo ministerstvo. Vi blagodaram.
Документите за студентски стипендии се доставуваат во студентскиот дом „Кузман“, каде што има просторија на МОН и каде се примаат потребните документи
koga ke se pocne so isplata na studenski stipendii za ovaa god.korisnik sum od minata god.
Isplatata na stipendiite se vrsi vrz osnova na dostavena dokumentacija i vrz osnova na objavena Programa za ostvaruvanje i razvoj na dejnosta vo studentskiot standard za 2012 god. Po nejzino objavuvanje vo "Sluzben vesnik na RM" ke zapocne isplatata.
Koga ke pocne isplatata za studenskite stipendii za 2011/2012 za novite korisnici.Vi Blagodarime.
Administrativnite i finansiskite proceduri za isplata na novite korisnici na studentski stipendii se pri kraj. Od narednata nedela ke se ispratat nalozite vo trezorskata kancelarija.
dali ima stipendii za srednoskolci na niski prihodi koga ke ima konkurs i koi dokumenti se potrebni
Site konkursi se objavuvaat na nasata web strana. Dokolku ispolnuvate uslovi na nekoj od niv, moze da se prijavite.
koga ke pocne isplata za studentskite stipendii ,,tip v" za 2011/2012-za novite korisnici
Deneska se dostaveni nalozite do trezorskata kancelarija.
Koga ke bide objaven konkursot za smestuvanje vo studentski domovi 2012/13
Veke e objaven na www.mon.gov.mk ili www.smestuvanje.mon.gov.mk/apliciraj.
Pocituvani. Vo aplikacijata za smestuvanje vo studentski dom za 2012/2013 godina stoi: Prihodite po clen 14 i 14-a sto se vpisani vo obrazecot na UJP se vpisuvaat vo elektronskata aplikacija. Vo koj del od aplikacijata treba da se vpise ovoj podatok? Vo delot na plata, penzija, socijalna pomos ili nadomestok na tehnoloski visok od tatko (sprema plata od maj 2012g ili posledna zemena plata) ili vo nekoj drug del - KOJ? Blagodaram
Za precizen i tocen odgovor javete se na 02-3140-147
Koga ke mi odgovorite na veke prethodno postavenite prasanja?
Za precizen i tocen odgovor javete se na 02-3140-147
Pocituvani kako da proveram objaven nevazecki dokument, potocno licna karta, na koja adresa..... Vi blagodaram.......
Za odgovor na Vaseto prasanje ke se obratite vo Sluzben vesnik na RM
Dali za ucebnata 2012/2013 god.MON ke objavi konkurs za stipendii za posdiplomski studii vo Makedonija.I ako iam kade da se javime za konkretni informacii.
Za podetalen odgovor na Vaseto prasanje javete se na 3140 183
jas ucam vo stip vo iskra i podnesok za da zimam stipendija i mi stigna rezenije i sega ke zimem sdipendija i koga parite ke pustat tva mi e prasanjeto koga ke pratat parite
Parite za ucenicki stipendii se pusteni vo trezorskata kancelarija. Do krajot na ovaa nedela proverete vo banka.
koga ke ima upisi za vo studenskiot dom vo Ohrid? i kolku pari iznesuva za cela ucebna godina?
Najdocna do 15 juli ke bide objaven Konkursot za priem vo drzavnite studentski domovi za studiskata 2013/2014 godina. Sledete vo dnevnite vesnici i na web stranata www.mon.gov.mk. Mesecnata cena koja ja plakja Ministerstvoto za eden student iznesuva 3410 denari za 10 meseci vo godinata.
Sakam da prasam dali kako student na postdiplomski studii koj labaratoriskiot del od trudot treba da izraboti vo labaratorijata na fakultetot na koj studiram vo Skopje imam pravo da apliciram vo studentskite domovi vo Skopje
Soglasno uslovite od konkursot pravo da se prijavat imaat studentite koi se zapicani na dodiplomski studii od prv ciklus na javnite i privatnite univerziteti vo Republika Makedonija.
koga ke pocne isplataata za stipendii za srednoskolci 2013/14 za 400 stipendii so socijalen rizik.
Obrabotkata na podatocite e vo tek. Po zavrsuvanje na celata dokumentacija ke zapocneme so isplata.
Pocituvani koga ke pocne isplatata na stipendii za dodiplomski studii od treta grupa?
Vo tek e administrativnata obrabotka na pristignatite dokumenti (arhiviranje na dogovorite i sl.), posle koe ke se zapocne so isplatata, najverojatno od sredinata na idnata nedela.
Kako se vika direktorot na student.smestuvanje i ako moze tel br. blagodaram.
Direktor na studentsko smestuvanje nema, tuku na sekoj studentski dom, kako praven subjekt, se imenuva direktor.
Pocituvani,bi sakala da prasam,koga e poslednata rata za stipendija?kolku sto razbrav na site im se dodeleni poslednata rata,uste pred deset dena,samo vo mojot slucaj ne mi pratile.Ve molam da mi odgovorite vo sto moze da bide problemot,odnaperd vi blagodaram.
Stipendijata od tipot B ne e isplatena se uste za nitu eden korisnik. Do krajot na ovaa nedela ke se izvrsi transferot.
dali vo studentskiot dom "stiv naumov "ke ima slobodni mesta za brucosi?
Vo konkursot vo Tabelata tocno e navedeno so broj vo koj dom po kolku mesta ke ima za brucosi, odnosno po 20 % od vkupniot kapacitet na sekoj dom.Istiot mozete da go najdete na sajtot na Ministerstvoto za obraozvanie i nauka
kako mozam da go ispecatam dokumentot za elektronska prijava za vo studentski zatoa sto stranata e blokirana i dali mozam da bidam primen bez toj dokument dokolku go imam identifikacioniot broj od elektronskata prijava ?
Prijavata moze da ja pobarate vo ministertsvoto za obrazovanie i nauka na 13 kat kaj Voislav Gjorceski
koga ke se objavi za primenite studenti vo studentski domovi za 2014/15
Rezultatite se veke objaveni. Denes ke se objavat rezultatite za brucosite.
koga ke se objavi za primenite studenti vo studentski domovi za 2014/15
Rezultatite se veke objaveni. Denes ke se objavat rezultatite za brucosite
koga ke se objavi za primenite studenti vo studentski domovi za 2014/15
Rezultatite se veke objaveni. Denes ke se objavat rezultatite za brucosite
Pocituvani, bi sakala da Ve prasam koi se potrebnite dokumenti za vseluvanje vo studentski dom (Kuzman) za brucosi?
Ke prasate vo domot kade sto ste primeni.
Дали може сеуште да се поднесе барање за престој во студентскиот дом Стив Наумов во Скопје ? Ако може , кои документи се потребни, дали може само со индекс?
Soglasno konkursot uste denes-22.09.2014 godina do 24 h moze elektronski da se prijavite za priem vo studentski dom kade sto se uste ima slobodni mesta.
Како можи да се изврши префрлање од еден во друг судентдки дом и која е постапката?
Prasanjeto dostavete go do george.nikolov@mon.gov.mk.
Dali ima slobodno mesto vo nekoj od studentskite domovi vo Skopje vo period od 2-4 nedeli so pocetok od 27.10.2014, i koja e cenata od vecer?
Odgovor na ova prasanje ke dobiete od studentskite domovi.
Dali se potrebni nekoi dokumenti i koi, vo studentski dom Goce Delecev za 2014 /2015 god.dokolku brucosite se oslobodeni od plakanje pri priem na pva godina od septemvri 2014 god.i do koga treba da se vnesat?Vi blagodaram.
Odgovor na ova prasanje ke dobiete od nadleznite sluzbi vo studentskite domovi (direkcija vo Kuzman).