Кон почетната страница
Почетна страница
За uslugi.gov.mk
Контакт
   Услуги од
Министерства
Министерство за внатрешни работи
Министерство за економија
Министерство за животна средина и просторно планирање
Министерство за здравство
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
Агенција за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој
Министерство за култура
Министерство за локална самоуправа
Министерство за надворешни работи
Министерство за образование и наука
Биро за развој на образованието
Министерство за одбрана
Министерство за правда
Управа за водење на матичните книги
Министерство за транспорт и врски
Министерство за труд и социјална политика
Министерство за финансии
Управа за јавни приходи
Царинска Управа на РМ
Секретаријат за европски прашања
Останати Органи
Државен завод за статистика
Државен архив на РМ
Агенција за иселеништво
Агенција за млади и спорт
Агенција за развој и инвестиции
Агенција за храна и ветеринарство на Република Македонија
Агенција за катастар на недвижности на Република Македонија
Агенција за вработување на Република Македонија
Комисија за односи со верски заедници и религиозни групи
Фонд за здравствено осигурување на Македонија
Фонд за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија
Централен регистар на Република Македонија
Службен весник на Република Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје
Универзитет „Св.Климент Охридски“ - Битола
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип
Универзитет за информатички технологии - Охрид
Државен универзитет во Тетово
често поставувани прашања
Доделување стипендии за талентирани ученици и студенти, како и студентски кредити
Do koga e rokot za podnesuvanje na kompletnata dokumentacija za prodolzuvanje na studentski ctipendij vo ucebnata 2009/2010 godina i koi dokumenti treba da se dostavat?
Kraen rok e 20.11.2009 godina. Potrebni dokumenti se: indeks na uvid, uverenie so oceni i potvrda za zaveren semestar.
Колку ќе изнесува стипендијата за информатичари во 2009/2010 година и кога ќе излезе конкурсот? Дали може да се достави заверена на нотар копија од државјанство и извод од матична книга на родените или сите документи мораат да бидат оргинали? Ви благодарам.
Ke pocekate da se objavi konkursot. Vo nego ke bidat navedeni site uslovi.
Каде може да се види листата на студенти чија жалба е птифатена. (За студентски кредит и стипендија).
Obratete se na tel.3140-121 g-gja Duska Georgievska.
До кога е рокот за поднесување на документи за продолжување на стипендии во учебната 2009/10 год???????
Dokolku se raboti za studentska stipendija kraen rok ke bide 20.11.2009 godina.
Zemav site 3god stipendija,dali ke treba pak nekoi dokumenti zavrsni da se dadat ili ne?
Ke mora da proverite vo dogovorot sto go potpisavte so ministerstvoto.
Dali moze da ni kazete kade na vasata stranica moze da go najdeme originalniot konkurs za studentski krediti i stipendii za ucebnata 2009/2010 god ili koga ke bide objaven?
Zaradi podobruvanje na programata za elektronsko prijavuvanje se uste ne se objaveni konkursite za 2009/2010 godina.
Dali e izlezen konkursot za prodolzuvanje na stipendii za 2009/10 i do koga e rokot za prodolzuvanje na stipendii?
Se uste ne e objaven konkursot, a rokot za prodolzuvanje na studentski stipendii i krediti e do 20.11.2009 godina.
Koga ke izl;eze konkursot za stipendi za studenti koi studirat informatika 2009/2010 ?
Konkursot e objaven elektronskata prijava e postavena prijavuvanjeto e vo tek i trae do 30 oktomvri
Ve molam da me izvestite koga ke bide objaven konkursot za dodeluvanje studentski stipendii za ucebnata 2009/2010.Odnapred vi blagodaram
Konkursot za dodeluvanje studentki stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri
Koga ke bide objaven konkursot za stipendii za srednoskolci za ucebnata 2009?2010 i koi dokumenti se potrebni?
Konkursot za dodeluvanje stipendii za talentirani ucenici za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri, a site uslovi, nacin i rok za apliciranje ce bidat navedeni vo imenuvaniot Konkurs.
Sakam da ve zamolam da mi kazete koga ke izleze konkursot za studentski stipendii i krediti za 2009/2010 bidejki gledam ima konkurs ama samo za fakultetot po informatika? Vi blagodaram odnapred.
Konkursite za dodeluvanje studentski stipendii/studentski krediti za ucenbnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni do krajot na mesec oktomvri
koga ke bide objaveno konkursot za studentski kredit za 2009/2010 god ili koga ke bide objaven.dali treba da bidat site ocenki od 1 i 2 godina?
Konkursot za dodeluvanje studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri, a treba da imate polozeno 90% od vkupno predvidenite ispiti.
Dali za skoro ke izlezi konkursot za dodeluvanje na studentski stipendii
Konkursot za dodeluvanje studentski stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri
dali ke ima stipendii so prosek nad 8,5?
Konkursot za dodeluvanje studentski stipendii/studentski kredici za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri. Tamu ce bidat napisani site uslovi, nacin i rokovi za apliciranje
dali moze da mi odgovorite na slednovo prasanje:zimav vo vtora godina kredit,vo treta ne i sega pak imam uspeh mozam da zemam vo cetvrta.no dali treba da go prodolzam ili pak da apliciram koga ke bide objaven konkursot?Neznam sto treba bidejki imam i karticka od uni,i preklani gi odnesov site dokumenti,dali treba pak sve od novo ili samo prodolzuvanje?
Bidejci imate prekin od edna ucebna godina, za ovaa ucebna godina ce treba povtorno da aplicirate kako nov korisnik. Konkursot za dodeluvanje studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri.
Koga ke bide isplatena prvata rata od stipendiite a zemam veke 2godina?
Vo tek e priem na dokumenti za prodolzuvanje na studentski stipendii i krediti i trae do 20 noemvri.
koga ke se objavi konkursot za stipendija ucebnata 2009/2010 blagodaram
Konkursot za dodeuvanje stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri
Dali ovaa godina 2009/10 ke ima konkurs za stipendii za studenti na posdiploski studii?
Za ova prasanje ce treba da se obratite vo Sektorot za nauka pri Ministerstvoto za obrazovani i nauka
Dali e izlezen konkursot za stipendii?
Konkursot za dodeluvanje studentski stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objaven do krajot na mesec oktomvri
Dali e otvoren konkursot za stipendii za postdiplomski studii vo Makedonija? Fala odnapred
Za ova prasanje ce se obratite vo Sektorot za nauka pri Ministerstvoto za obrazovanie i neuka
dali voopsto ke izleze konkurs za 2009/2010? vi blagodaram
Od idnata nedela konkursite za dodeluvanje studentski stipendii i krediti ke bidat postaveni na http://konkursi.mon.gov.mk.
aman be koga ke izleze konkursot za talentirani ucenici za sredno obrazovanie
Konkursot za dodeluvanje stipendii za talentirani ucenici veke e objaven vo dnevnite vesnici Vecer i Lajm (28.10.2009). Od 30.10.2009 godina ke moze e;lektronski da se prijavuvate na http://konkursi.mon.gov.mk.
Dali na stranata http://konkursi.mon.gov.mk ima elektronsko prijavuvanje? Oti ne sretnav takov link ? Vi blagodaram
Da, moze da se registrirate, no samo za ucenicka stipendija. Konkursot za 125- IT sudenti zavrsi, a od slednata nedela ke se postavat konkursite za dodeluvanje studentski krediti i stipendii.
Bi ve zamolila da mi kazete dali ucenicite od prva godina gimnazija imaat pravo na stipendija vrz osnova na postignatiot uspeh od osnovno uciliste?Odnapred vi blagodaram.
Ucenicite od prva godina se prijavuvaat so uspehot od V, VI, VII i VIII oddelenie.
Koga ke izleze konkursot za dodeluvanje na studentski stipendii i krediti?
KONKURSOT ZA DODELUVANJE NA STUDENTSKI STIPENDII I KREDITI KE BIDE OBJAVEN NA 06.11.2009 GODINA VO VESNICITE VECER I LAJM, KAKO I NA WEB STRANATA WWW.MON.GOV.MK.
Dali voopsto ke izleze konkursot za dodeluvanje stipendii za 2009/2010 god
Konkursot e objaven na 06.11.2009 i veke od denes mozete da aplicirate na http://konkursi.mon.gov.mk.
koga e krajniot rok za prodolzuvanje na studenskite krediti i koi dokumenti se potrebni,dali iznost ke bide ist kako pretxodnata godina ..odnapred blagodaram
Krajniot rok e 20.11.2009 godina, a iznosot na st.kredit e 2.420 denari.
Dali treba da se preveduva dokumentot (potvrda za redoven student (od brat mi koj studira vo stranstvo)) ako e na stranski jazik a istiot mi treba za dokumentite za zemanje stipendija, ili moze i na stranski jazik da go predadam.Vi blagodarime!
Nema potreba dokolku se raboti za brat, a ne za kandidatot.
Ве молам да ми одговорите дали во КОНКУРСОТ ЗА СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ во Уверението од Управата за приходи треба да стои месечен или годишен износ на остварени приходи по разни основи.
Potvrdata od UJP ne se izdava po zelba, mesecno ili godisno, tuku kako ke vi ja izdade nadleznata sluzba.
Vo konkursot za studentski stipendii 2009/2010 stoi deka za nevraboteite lica vo semejstvoto treba da se dostavi potvrda od Zavodot za vrabotuvanje. Megutoa, mojata sestra ne se prijavila na vreme vo fondot,i poradi toa e izbrisana od evidencijata na fondot. Kakov dokument treba da dostavam sega ? ili nemozam da konkuriram za stipendija dokolku go nemam toj dokument?
Stipendijata moze da se dobie dokolku se ispolnat site barani uslovi, a za podetalni informacii moze da se javite na 3140164.
Student sum na DUT vo Tetovo i sum vtora god.Vo prva god. pominav so prosek 7.00, a dodeka vo vtora so prosek 7.83. Dali imam pravo da podnesam baranje za dodeluvanje na kredit.Bidejci moite roditeli se nebraboteni i neprimam nikakvi socijalni primanja.Odnapred Vi blagodaram.Prijatno
Dokolku gi ispolnuvate uslovite spored konkursot, moze da se prijavite.
Koga i kade ke se objavi preliminarniot spisok za stipendiite za informaticari???
Dokolku dobro go procitevte konkursot ke videvte deka nema da se objavuva preliminaren spisok, tuku rang lista so kandidati koi gi ispolnile uslovite.
Vo odnos na studentskite krediti za drzavnite univerziteti dali brojot na dodeluvanje na istite e ogranicen ili go dobivaat site studenti koi imaat prosek i gi ispolnuvaat uslovite koi se navedeni? Blagodaram
Studentskite krediti se dodeluvaat soglasno raspisaniot konkurs. Vo neg e navedeno deka Ministerstvoto dodeluva 1360 studentski krediti za studenti od drzavnite univerziteti i 240 studentski krediti za studenti od privatnite univerziteti.
I uste nesto da ve prasam-neznaev deka treba da go znam identifikacioniot broj od uspesno popolneta elektronska prijava,ke ima li nekakov problem bidejki ne go znam,ili ne,ili pak dali mozam nekako da go najdam???
Poradi tehnicki pricini ne mozev da vi odgovoram na vreme.
дали се пуштени парите за ученичките стипендии за оваа година за сптември и октомври или ке бидат исплатени како лани сите одеднаш Однапред Ви благодарам
Bi trebalo do krajot na mesecot da vi bidat isplateni tri rati za stari korisnici.
dali moze da se zeme stipendija so namaleno povedenie a da e odlicen ucenik
Vo Konkursot za dodeluvanje stipendii za talentirani ucenici se navedeni site uslovi i kriteriumi.
Koga ke zapocne isplatata na studentski stipendii za 2009/2010 za onie sto prodolzuvame .Odnapred blagodaram Koga ke zapocne isplatata na studentski stipendii za 2009/2010 za onie sto prodolzuvame .Odnapred blagodaram
Isplatata na studentski stipendii za starite korisnici koi prodolzuvaat e realizirana od nasa strana.
Pocituvani, koga ke bide isplatena prvata rata od stipendiite na studentite koi veke go prodolzile dogovorot za stipendija za 2009 - 2010
Stipendiite za starite korisnici se isplateni za m.oktomvri i m.noemvri.
Koga ke bidat istaknati rang listite za studenski krediti za ucebnata 2009/10
Rang listata za studentski kredit za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objavena vo tekot na mesec januari.
me interesira se za odgleduvanje kivi,uslovite i mesto polozbata za sadenje , kade da kupam sadnici i literatura
Odgovor ke pobarate od nadleznite sluzbi vo Ministerstvoto za zemjodelie.
Dali studentite koi za 2009/2010 prv pat zemaat stipendii treba sami da si otvorat transakcioni smetki i vo koja banka?
Sekoj student treba sam da otvori transakciska smetka vo bilo koja banka.
Koga ke bide objavena rang listata od konkursot za studentski krediti vo ucebnata 2009/2010 god?
Rang listata za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bide objavena vo tekot na mesec januari.
Pocituvani me intersira koga ke zapocne isplatata na studenskite krediti od konkursot 2009/2010 za studentite koi go prodolzile dogovorot.odnapred vi blagodaram.
Islatata na studentski krediti za stari korisnici ce se realizira vo tekot na mesec januari.
Koga ke pocne isplatata na krediti za studentite koi go imaat prodolzeno dogovorot za 2009-2010 godina?
Isplatata na studentski krediti za stari korisnici ce se realizira vo tekot na mesec januari.
koga kje bidat pusteni studentskite krediti sto se so prodolzuvanje...dali mozebi januari?
Ispltata na studentski krediti za stari korisnici ce se realizira vo tekot na mesec januari.
kaga ke bide istaknat konecniot spisok na dobienite studentksi krediti?????
Konecniot spisok za studentski krediti se ocekuva da bide objaven vo tekot na mesec januari.
Koga ke bidat isplateni stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina?
Isplatata na stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Кога ќе има резултати за студентските кредити за 2009/2010?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii.
Koga ke bidat isplateni stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina?
Isplatata na stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Koga ke bide objavena listata na lica koi dobile studentski krediti?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii.
Почитувнни, Имам поднесено жалба на 30.09.2009год против решението според кое сум одбиена за студенска стипендија.Според Вас требаше да се обратам кај Акан но тој ме извести дека жалбата е вратена кај Вас за одлучување. Сакам да знам што е решено во врска со мојата стипендија. Однапред Ви благодарам.
Na ova prasanje bi mozele da Vi odgovorime dokolku gi znaeme Vasite podatoci.
Koga ke bidat isplateni stipendiite na studenti po informatika za 2009/2010?Blagodaram
Isplatata na stipendii po informatika za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Bi sakala da prasam koga ke zapocne isplakanjeto na krediti za studenti koi vtora godina treba da zimaat kredit
Isplatata na studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Koga ke izleze rang listata za dodeluvanje na studentski kredite za 2009/2010? Odnapred Vi blagodaram!
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii.
Koga ke bidat isplateni ucenickite stipendii za 2009/2010 ?
Isplatata na stipendii za talentirani ucenici za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
koga ke bidat pusteni studentskite krediti za 2009-2010 za starite korisnici
Isplatata na studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Koga ke bidat isprateni parite za studentskite stipendii za novite korisici za 2009/2010? Blagodaram.
Isplatata na studentski stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
pocituvani me interesira koga odnosno koj mesec ke bide isplatata na studentskite stipendii aplicirano za prv pat 2009/10dogina
Isplatata na studentski stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Koga ke bide objaven konecniot spisok za dodeluvanje na studentski kredit veke docnat eden mesec od zakazaniot datum? I koga ke bidat isplateni prvite rati od stipendijata i kreditot?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii. Isplatata za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari.
На кој датум планирате да ги исплатите продолжените студентски кредити?Денес е 18.01.2010! Нема смисла,треба партиципација да се плати а исплатата доцни!За ваков ли студентски стандард зборувате?
Isplatata na studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Ve molam da mi odgovorite koga ke izleze konkurs za stipendija za postdiplomski studii, koi se uslovite za aplikacija i koi dokumenti se potrebni
Za ova prazanje ce se obratite vo Sektorot za nauka.
Koga treba da izleze rang listata za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
koga ke bide objavena i kade rang listata za studentski krediti
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Koga ke bidat pusteni parite za novite stipendisti za 2009/2010?
Isplatata na studentski stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce zapocne vo fevruari
Dali moze na fakultet kade ogranicuvanjeto e matematika osnovno nivo da se konkurira za upis so polozeno napredno nivo matematika na drzavna matura?
Za ova prasanje ce se obratite vo Sektorot za sredno obrazovanie.
Sakam da prasam dali ke ima i koga rezultati za studentskite krediti za onie koi prvpat apliciraa?Blagodaram
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Vo pecatenoto izdanie na Utrinski Vesnik od 13.02.2010 god. procitav deka MON raspisalo konkurs za dodeluvanje na stipendii za studenti zapisani na postdiplomski studii. Ve molam dajte mi poveke informacii okulu toa. Odnapred balagodaram.
Za povece informacii treba da se obratite vo Sektorot za nauka vo Ministerstvoto.
Koga ce bidat pusteni parite za prodolzenite studentski krediti za 2009|2010 godina.
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat pusteni studentskite krediti.
koga ke zapocne ispalatata za stipendii za 2010 god
Isplatata na studentskite stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce se realizira do krajot na mesec fevruari.
Zainteresirana sum za konkursot za edno godisna stipendija za Kina, dali e izlezen i ako moze podetalni informacii za aplikacija.Odnapred blagodaram.
Za ova prasanje treba da se obratite vo Sektorot za nauka vo Ministerstvoto.
ke ve molam da me izvestite koga ke bide pusten studenstkiot kredit,bidejki se pusteni nekolku rati od stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina...ondapred vi blagodaram!!
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat pusteni studentskite krediti.
Pocituvani imam dobieno stipendija za dodiplomski studii za prvpat ovaa godina,me interesira dali otkako gi isprativ dogovorite i transakciska smetka treba da dobijam povratna informacija od vasa strana ? ve molam da mi odgovorite
Po dobivanjeto na potpisan dogovor od vasa strana, dogovorite odat na potpis kaj ministerot. Po potpisuvanjeto od strana na ministerot, eden primerok ce vi bide praten na domasna adresa.
Pocituvani,ve molam da mi odgovorite koga ke gi isplatite stipendiite za studentite koi prvpat zemaat stipendija za dodiplomski studii i za koj meseci ke bide isplatena?
Stipendiite ce bidat isplateni do krajot na mesec fevruari.
jas bi sakala da ve zamolam,bidejkii se pusteni veke nekolku rati od studenstkite stipendii,koga ke bidat pusteni studenstkite krediti za ucebnata 2009/2010?odnapred vi blagodaram
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat pusteni studentskite krediti.
Koga ke izlezat rezulatite od konkursot za kredit?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
од кога ќе почне исплатата на студентските кредити
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat pusteni studentskite krediti.
Ve molam da mi kazete dali ovaa godina ke bidat dadeni studentskite krediti,koga ke bide objavena rang listata i dali ke bide na istiot sajt kade sto bea objaveni i rang listite za stipendiite?Blagodaram
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Koga ke ima studenska stipendija ???
Isplatata na studentskite stipendii ce se realizira do krajot na mesec fevruari.
Koga kje bide objaven spisokot na dodeleni studentski krediti za ucebnata 2010 godina, so ogled na toa deka istiot trebase da bide objaven na 21 dekemvri ?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Sakam da mi kazete,dali otkako gi prativ dogovorite za stipendija i transakciska smetka treba da dobijam povratna infomacija?
Po dobivanjeto na potpisan dogovor od vasa strana, dogovorite odat na potpis kaj ministerot. Po potpisuvanjeto od strana na ministerot, eden primerok ce vi bide praten na domasna adresa
Ве молам да ме известите кога ќе почни исплатата на ученичките стипендии за учебната 2009/2010
Ucenickite stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce se realizira do krajot na mesec fevruari.
ова на крај шо го пишува Благодариме за соработката! некако не штима. Вие ништо не работите! хахха. еј да ви *бам министерството!
Vi blagodarime sto ja posetuvate nasata stranica.
Вакви услуги ли давате? 5 пати прашав не добив одговор. Изгледа овие прикажаниве одговори се само онака демек работите нешто. Алал да ви е!
Vi blagodarime sto ja posetuvate nasata stranica.
Dali se znae na koj datum vo fevruari ke bidat isplateni studentskite stipendii za 2009/2010 za novite korisnici? Blagodaram
Studentskite stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat isplateni do krajot na mesec fevruari.
Кога ќе излезе прелиминарната листа за студентски кредити? Требаше на 21.12 да излезе, а од тогаш помина 1 и пол месец
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Ve molam koga ke izlezat listite za studentskite krediti bidejki rekovte vo tekot na Januari no sega e Februari i uste ne se izlezeni... Ova e vtorpat sto prasuvam i ne dobivam odgovor... Fala mnogu... prijaten den...
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
koga ke izleze konecnata rank lista za studenski kredit.Mislam deka trebase da izleze na 21.12.2009 a sega sme 02.02.2010.Odnapred vi blagodaram.
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Dali se znae koga ke pocne isplatata na stipendiite za novite korisnici za 2009/2010 i dali za toa ke bideme izvesteni? Blagodaram!
Studentskite stipendii za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat isplateni do krajot na mesec fevruari.
кога ќе започне исплатата на студентските кредити за студентите кои земаат втора година кредит?
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat isplateni studentskite krediti.
Izvunete koga ke bidat objaveni rezultatite od studentski krediti za ucebnata 2009 2010 godina.blagodaram
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
koga ke bide objaven spisokot za dodeleni studentski krediti 2009 \2010?
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Koga potocno vo februari ke bidat isplateni kreditite za 2009/2010? i dali ke bide edna rata ili povekje?
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat isplateni studentskite krediti.
Na pocetokot ke bide isplatena edna rata (za eden mesec) ili povekje? I koga otprilika vo Fevruari? Slusnav deka stipendiite stignale vo na pocetokot od Januari. Obicno stignuvaat zaedno. Blagodaram odnapred, Pozdrav,
Kolku sto mozam da razberam od prasanjeto, se interesirate za isplata na studentski krediti. Ako prasuvate za studentskite krediti seuste ne e utvrdeno koga ce ima isplata.
Pochituvani, trite dogovori koi bea prateni po poshta soglasno soopshtenieto za studenti na koi im e odobrena stipendijata, dali eden ke bide vraten, i koga? Blagodaram.
Eden primerok od dogovorot potpisan od strana na ministerot, Vi e veke ispraten na domasna adresa. Dokolku ne e stignat seuste, Ve molime da se obratite do sluzbata da ne e vraten poradi netocna adresa.
Koga ce se isplakaat studentskite krediti na starite korisnici
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat isplateni studentskite krediti.
Koga ke bide izvrsena isplata na krediti za ucebna 2009/10 godina za studenti koi vtora godina zimaat
Seuste ne e utvrdeno koga ce bidat isplateni studentskite krediti.
Na pocetokot Ke bide isplatena edna rata (za eden mesec) ili povekje? I koga otprilika vo Fevruari? Blagodaram
Dokolku prasanjeto se odnesuva na studentski stipendii, tie ce bidat isplateni do krajot na mesec fevruari, (za eden mesec za starite korisnici, za tri meseci za novite korisnici). Ako prasanjeto se odnesuva pak za studentski krediti, seuste ne e utvrdeno koga istite ce bidat isplateni.
КОГА ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА СТУДЕНТСКИТЕ КРЕДИТИ ЗА 2009/2010 ГОД ТРЕБАШЕ РАНГ ЛИСТАТА ДА БИДЕ ОБЈАВЕНА НА 21.12.2009,НО ЕВЕ ВЕЌЕ И МАРТ ДОЈДЕ СЕУШТЕ НЕМА НИШТО???ВЕ МОЛАМ ЗА ОДГОВОР!
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Pocituvani, vekje zapocna mesec Mart a vie rekovte deka ratite od stipendiite za talentirani studenti kje bidat prefrleni vo mesec Fevruari. Jas sum 2 godina i zemam prv pat stipendija. Moze li da mi go objavite ovoj pat prashanjeto i da mi go udostoite so odgovor. Vi Blagodaram
Isplatata e vo tek.
Pocituvani Me interesira dali e veke e realizirano isplatata na studenskite stipendii za 2009/2010 godina koi apliciravme za prv pat....Blagodaram
Isplatata e vo tek.
Koga ke bidat isplateni stipendiite za 2009/2010 posto veke fevruari pomina a rekovte deka togas ke bidat isplateni.I kolku rati ke bidat isplateni? Odnapred blagodaram.
Isplatata e vo tek.
Ве молам да ми одговорите кога ќе бидат објавени ранг листата на студенти за добиени студентски кредити за учебната 2009/2010. Интернет порталот http://konkursi.mon го проверувам многу често и се надевам ја немам пропуштено. Однапред Ви благодарам
Rezultatite za studentski krediti za ucebnata 2009/2010 godina ce bidat objaveni po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii
Dali se dodeluvaat stipendii za doktorski studii na tehnicki fakulteti? Blagodaram
Za ova prasanje obratete se vo Sektorot za nauka.
Честитки за усовршениот софтвер за апликација за стипендии и кредити
Vi blagodarime.
Vrabotena sum na Univerzitetot Sv. Kiril i Metodij na rabotno mesto tehnicki sorabotnik i sakam da zapisam magisterski studii na fakultetot.Dali kako vrabotena vo ovaa institucija sum oslobodena od davackite za upis ili delumno oslobodena? Na fakultetot so odluka na dekanska uprava e doneseno deka vrabotenite i clenovite na nivnoto semejstvo ne se oslobodeni od davackite za upis, pa me interesira dali vakvata odluka e ispravna ili ne?
Za ova prasanje obratete se vo Sektorot za nauka.
Ke ima li studentski krediti ovaa godina?
Po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii ce se realiziraat studentskite krediti.
Me interesira zasto dogovorite i drugite dokumenti koi sto gi prativ do ministerstvoto, eden primerok od dogovorot ne mi se vrati nazad, a site sto gi znam sto im odobrija ovaa godina studenstka stipendija im stignal dogovorot na domasnata adresa. Kade moze da se obratam za ova
Dokolku seuste ne ste go dobile dogovorot potpisan od nasa strana, Ve molime da dojdete vo prostoriite na Ministerstvoto i licno se informirate za istiot, ili obratete se na tel. 02/3 140 147, bidejci site dogovori se isprateni na domasna adresa.
Pocituvani, Me interesira koga ke pocne isplatata na studentski krediti na studentite koi go prodolzija dogovorot za studentski krediti vo ucebnata 2009/2010 godina. Odnapred blagodaram.
Po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii ce se realiziraat studentskite krediti.
Pochituvani, koga konechno ke zapochne isplatata na studentskite stipendii soglasno konkurot za istite 2009/10 za novite korisnici na koi im beshe odobrena studentska stipendija? Blagodaram.
Isplatata e vo tek.
КОГА ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ РАНГ ЛИСТИ ЗА СТУДЕНТСКИТЕ КРЕДИТИ?????? ПРЕВАРАНТИ ............ !!!!!!!!!
Po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii ce se realiziraat studentskite krediti
Koga ke bide objavena listata za studentski krediti 2009/10 godina?
Po zavrsuvanjeto na procedurite za studentski stipendii ce se realiziraat studentskite krediti
dali ovaa godina(2009/2010) ke ima vauceri za kompjuteri vo drzavnite univerziteti,i ako ima koga ke bidat dodeleni?
Za ova prasanje obratete se vo Sektorot za nauka.
Pocituvani, podnesov prigovor na odlukata na Ministerstvoto za obrazovanie spored koe sum odbiena za stipendija.Koj e zakonskiot rok vo koj treba da dobijam odgovor na prigovorot koj se odnesuva na konkursot od 2009/2010.
Prigovorite sto gi dostavivte do Ministerstvoto, povtorno gi razgleduva prvostepenata komisija. Onie sto ce bidat pozitivno reseni ce bidat izvesteni od komisijata, a ostanatite ce odat na vtorostepena komisija.
Pochituvani, koga sredstvata od isplatata za novite stipendisti ke pristignat na nashite transakciski smetki, odnosno, do koj datum isplatata ke bide izvrshena zakluchno od denes, 8 mart, za onie na koi im beshe odobrena studentska stipendija pri konkursot za 09/10 ? Blagodaram.
Isplatata e vo tek. Proveruvajte na vasite transakciski smetki.
Исплата за студентските стипендии, не е почната, а Вие рековте дека ќе биде на крајот од февруари, а веќе сме 03.03.2010. Кога ке се исплатат, нашите стипендии ? И не велете дека исплатата е во тек,бидејки Не е ! Однапред Благодарам !
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
Ve molam da mi kazete koga ke bidat isplateni poslednite rati od stipendijata za post diplomski studii za ucebna 2008/2009. Odnapred vi blagodaram
Za ova prasanje ce se obratite na tel. 3140 183
Pocituvani, rekovte od 8 mart da gi proveruvame transakciskite (zboruvam za onie koi zemaat prv pat stipendii). Pominaa 10 dena a parite ushte ne se na nashite smetki. Moze li ve molam da dobijam iskren odgovor kogo kje bidat konecno prefrleni parite?! Vi Blagodaram odnapred
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
pocituvani, koga ke zapocne isplatata na studenski stipendii za 2009/2010 za onie studenti koi zemaat prvpat. i ako zapocne koga e posledniot rok za nivna isplata. ve pozdravuvam
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
Кога ќе започне исплатата на стипендиите за студентите кои прва година земаат стипендиндија ?
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
koga ke bidat isplateni stipendiite za ucebnata 2009/2010 godina, neli trebase da bidat isplateni vo mesec fevruri?
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
Pocituvani, bi sakala da mi kazete koga kje ni gi prefrlite parite, navistina se izvinuvam ama 10 dena velite deka isplatata e vo tek, a transakcionite smetki ni se prazni! Navistina ovie pari na nekoi od nas ni se mnogu potrebni, i zasluzuvame barem iskren odgovor! Vi blagodaram odnapred za odgovorot!
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
Pocituvano ministerstvo Me interesira dali e zavrsena fazata za isplatata na studenskite stipendii 2009/2010godina....akademskata godina uste 2/3mececi ke zavrsi a seuste ne dobivme nitu eden denar od stipendiite....Se nedevam deka pozitiven odgovor ke dobijam od vasata strana i ke naidam na razbiranje...Blagodaram Pocituvano ministerstvo Me interesira dali e zavrsena fazata za isplatata na studenskite stipendii 2009/2010godina....akademskata godina uste 2/3mececi ke zavrsi a seuste ne dobivme nitu eden denar od stipendiite....Se nedevam deka pozitiven odgovor ke dobijam od vasata strana i ke naidam na razbiranje...Blagodaram
Isplatata na studentskite stipendii e vo tek, mozete slobodno da proveruvate na vasite transakciski smetki.
Кога веќе ќе биде објавена ранг листата за студентски кредит 2009/2010 нема смислам веќе колку време се чека за ранг листата а да не збориме за исплатата на нив кога ќе биде...со тоа што процедурите за стипендиите е завршена колку што знам , значи треба да биде објавена и ранг листата за кредитите ????
Rang-listite se veke objaveni.
Zdravo koga ke zapocne isplatata za studenski krediti za starite korisnici?
Studentskite krediti za korisnicite od prethodnite godini se veke pusteni na isplata vo trezorska kancelarija.
Koga ke bidat isplateni ostanatite 6 rati od studentskata stipendija za novite korisnici.blogodaram odnapred
Studentskite stipendii se veke pusteni na isplata vo trezorska kancelarija za mesec januari.
Pocituvani,jas sum Anita Borjan Stojanovska i sakam da ve presam vcera na 12/05 imam dobieno 2 pisma od MON ednoto e isprateno na 05/05 i e resenie za deka sum odbiena za kredit,no drugoto e izvestuvanje i e prateno na 06/05 deka gi ispolnuvam uslovite za kredit,jas sum 3 godina i student na fakultet za zemjodelski nauki i hrana,Ve zamoluvam da me izvestite na gorenavedenit mail dali mi e odobreno i dali da gi dostavam dokumentite sto mi se navedeni vo edno od pismata. odnapred blagodaram
Studentski kredit i e odobren na Anita Stoimen Stojanovska i poradi gresna adresa, pozitivnoto izvestuvanje vi e prosledeno na vas. Se izvinuvame za napravenata greska.
Jas sum Anita Stojanovska i deneska na moja adresa ima stignato 2 pisma od mon,ednoto e resenie deka sum odbiena za studentskiot kredit i deka e prateno na 05/05/2010,no imam prateno izvestuvanje na 06/05/2010 deka gi ispolnuvam usloite za dobivanje na kredit i ima napisano koi dokumenti da gi pratam na vasata adresa.Ve zamoluvam da proverite dali sum primena ili ne. Odnapred blagodaram
Studentski kredit i e odobren na Anita Stoimen Stojanovska i poradi gresna adresa, pozitivnoto izvestuvanje vi e prosledeno na vas. Se izvinuvame za napravenata greska.
Dali se dodeluvaat stipendii na odlichnite srednoshkolci,potochno gimnazijalci ? Odnapred vi blagodaram.
Redovno sledete na nasata web strana www.mon.gov.mk i navremeno ke se informirate za kakov bilo konkurs.
Dali se dodeluvaat stipendii za studenti na Evropski Univerzitet? Koga ke bide konkursot za studenti koi zavrsile prva godina vo 2009/2010? Odnapred blagodaram.
За Европски универзитет се доделуваат стипендии. Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави втората половина на месец октомври
Koga ke bide objaven konkursot za stipendii ovaa godina za studentite na filoloskiot fakultet?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави втората половина на месец октомври.
Ako moze link za rang lista na zapisani kandidati na Pedagoskiot fakultet vo Skopje.
Ke otvorite na internet stranicata na Pedagoskiot fakultet vo Skopje i ke se informirate
Dali moze da mi odgovorite koga ke ke ni bidat isplateni sredstvata za stidpendija od mesec Januari do mesec Maj 2010 godina . Blagodaram
Исплатата заклучно со месец април е веќе завршена. За останатите, односно мај и јуни се во трезорска канцеларија и тие го прават распоредот за исплата.
koga ke bide objaven dokumentot za OBVRSKA NA ZIRANTITE za konkursot vo 2010/2011 i kade ke bide postaven. vi blagodaram odnapred
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави втората половина на месец октомври. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.
Koga se podnesuva baranje za stipendii za srednoskolci i kade ?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави втората половина на месец октомври на нашата страница www.mon.gov.mk.
Pocituvani, Dali mon obezbeduva stipendii za doktoriranje, koi se uslovite? I kako odi postapkata za stippendiranje na stranski univerziteti za doktoriranje? Blagodaram odnapred
За подетални информации обратете се на телефон (02) 3140-183
Sto se slucuva so isplatata na studentskite stipendii?Ova e vekje preterano, novata akademska godina naskoro kje zapocne nie ne sme zale stipendii za maj i juni.Na nekoi od nas studentskata stipendija ne mu e dzeparlak tuku POTREBA, studentskiot zivot pobeden ne bil nikogas, ogromni participacii,a mizerni stipendi,koi gi zekame so mesecii i posle vikate zapisuvajte se na fakultet. Sekako izgleda fakultetite se samo za onie ucenici cii sto roditeli se vo sostojba da gi finansiraat vo celost, a za ostanatite snaogajte se...mizerija
Распоредот на исплатите го прави Трезорска канцеларија.
Sto se slucuva so isplatata na studentskite stipendii?Ova e vekje preterano, novata akademska godina naskoro kje zapocne nie ne sme zale stipendii za maj i juni.Na nekoi od nas studentskata stipendija ne mu e dzeparlak tuku POTREBA, studentskiot zivot pobeden ne bil nikogas, ogromni participacii,a mizerni stipendi,koi gi zekame so mesecii i posle vikate zapisuvajte se na fakultet. Sekako izgleda fakultetite se samo za onie ucenici cii sto roditeli se vo sostojba da gi finansiraat vo celost, a za ostanatite snaogajte se...mizerija
Распоредот на исплатите го прави Трезорска канцеларија.
Koga ke pocne isplatata na studenskite stipendii ? Ako e posle, administrativnite proceduri, znaeme... Pozdrav
Не е јасно за која исплата станува збор.
Каде да се обратам и да прашам дали има резултати од жалбите за стипендиите ??? Кога ќе биде тоа, аман веќе !
Доколку се работи за жалбите за стипендии за студенти, Ве молиме да дојдете лично во просториите на Минисерството за образование и наука. Решенијата се изготвени и пратени на домашна адреса на студентите.
Dale veke ednas ministerot gi potpisa dogovorite za studentskite krediti,za da nie gi ocekuvame nazad primerocite i parite na transakcionata smetka,ili seuste cekaat da im dojde redot?
Благовремено ќе бидете известени.
Вe молам да ми одговоорите кога ке се врши склучување договори за студентски стипендии со оние корисници кои веке примаат стипендија а ги исполнуваат условите и за оваа година
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември.
Упорно и упорно очекувам одговор по жалбата со која сум одбиена за студентска стипендија. Дали постои некој кој во ова наше проклето министерство води грижа за правната држава и нашиот идеален правен систем кој смета дека е на прагот пред Европската Унија? А мислите дека таа наша администрација работи според закон? Добро бре наши административци, сте го прочитале ли некогаш ЗОУП или и да им преведам на правниците во Министерство за образование и наука ( ако и ги има такви поради тоа што се вработуваме сеуште со партиски книшки и упикуваме мамини и татини мази ) што значи оваа кратенка? Епа драги мои, ЗОУП = Закон за општа управна постапка во кој се пропишани, покрај другото и роковите за донесување на поединечни правни акти со кои се одлучува за правата и обврските на граѓаните. Жалбата со која НЕОСНОВАНО МЕ ОДБИВТЕ ЗА СТУДЕНТСКА СТИПЕНДИЈА, ја поднесов на крај од месец јануари 2010 година, а одговор треб а да кажам кога добив или нема потреба? Одговор НЕМА!!! На Вас и Вашиот професионализам оставам да се консултирате со законот, кој е плод на некој кој е интелектуално поспособен од Вас. И после сево ова да бараме од Европа да даде солидна оценка за работата на администрацијата и за почитувањето на правата на граѓаните??? Па во оваа наша држава, администрацијата не постои за народот, ние постоиме за да ги трпиме нивните неетички и непрофесионални залагања. Со само еден ден власт, сите вас господа од ценетото министерство со задоволство би Ве избркала од столчињата во канцелариите, на кои не знаете очигледно ништо подобро да направите освен да озборувате и да изигрувате партиски пиуни. Господине министре, господине премиере ! Кои и да сте во моментов, не ме ни интересира која е бојата на маицата и која е политичката платформа која ја пласирате ( може и преку ноќ да се смени гарнитурата, мене тоа не ме засега !!!) БАРАМ ОВАА ДРЖАВА ДА ГИ ПОЧИТУВА НЕ САМО СТУДЕНТСКИТЕ ПРАВА ! БАРАМ ЗАЕДНО ДА СЕ ИЗБОРИМЕ ПРЕД ДА ЧОВЕЧКИТЕ ПРАВА! Оние кои сеуште ги очекувам да ми одговорат на стипендијата, заминаа на одмор. Ви завидувам на совеста која ја имате. Не за дуго, туку поради тоа што некој можеби упорно се надева во парични средства кои оваа држава му ги должи, а кои му се неопходни за егзистенција ...
Ве молиме да дојдете лично во просториите на Минисерството за образование и наука. Решенијата се изготвени и пратени на домашна адреса на студентите
Упорно и упорно очекувам одговор по жалбата со која сум одбиена за студентска стипендија. Дали постои некој кој во ова наше проклето министерство води грижа за правната држава и нашиот идеален правен систем кој смета дека е на прагот пред Европската Унија? А мислите дека таа наша администрација работи според закон? Добро бре наши административци, сте го прочитале ли некогаш ЗОУП или и да им преведам на правниците во Министерство за образование и наука ( ако и ги има такви поради тоа што се вработуваме сеуште со партиски книшки и упикуваме мамини и татини мази ) што значи оваа кратенка? Епа драги мои, ЗОУП = Закон за општа управна постапка во кој се пропишани, покрај другото и роковите за донесување на поединечни правни акти со кои се одлучува за правата и обврските на граѓаните. Жалбата со која НЕОСНОВАНО МЕ ОДБИВТЕ ЗА СТУДЕНТСКА СТИПЕНДИЈА, ја поднесов на крај од месец јануари 2010 година, а одговор треб а да кажам кога добив или нема потреба? Одговор НЕМА!!! На Вас и Вашиот професионализам оставам да се консултирате со законот, кој е плод на некој кој е интелектуално поспособен од Вас. И после сево ова да бараме од Европа да даде солидна оценка за работата на администрацијата и за почитувањето на правата на граѓаните??? Па во оваа наша држава, администрацијата не постои за народот, ние постоиме за да ги трпиме нивните неетички и непрофесионални залагања. Со само еден ден власт, сите вас господа од ценетото министерство со задоволство би Ве избркала од столчињата во канцелариите, на кои не знаете очигледно ништо подобро да направите освен да озборувате и да изигрувате партиски пиуни. Господине министре, господине премиере ! Кои и да сте во моментов, не ме ни интересира која е бојата на маицата и која е политичката платформа која ја пласирате ( може и преку ноќ да се смени гарнитурата, мене тоа не ме засега !!!) БАРАМ ОВАА ДРЖАВА ДА ГИ ПОЧИТУВА НЕ САМО СТУДЕНТСКИТЕ ПРАВА ! БАРАМ ЗАЕДНО ДА СЕ ИЗБОРИМЕ ПРЕД ДА ЧОВЕЧКИТЕ ПРАВА! Оние кои сеуште ги очекувам да ми одговорат на стипендијата, заминаа на одмор. Ви завидувам на совеста која ја имате. Не за дуго, туку поради тоа што некој можеби упорно се надева во парични средства кои оваа држава му ги должи, а кои му се неопходни за егзистенција ...
Ве молиме да дојдете лично во просториите на Минисерството за образование и наука. Решенијата се изготвени и пратени на домашна адреса на студентите
Упорно и упорно очекувам одговор по жалбата со која сум одбиена за студентска стипендија. Дали постои некој кој во ова наше проклето министерство води грижа за правната држава и нашиот идеален правен систем кој смета дека е на прагот пред Европската Унија? А мислите дека таа наша администрација работи според закон? Добро бре наши административци, сте го прочитале ли некогаш ЗОУП или и да им преведам на правниците во Министерство за образование и наука ( ако и ги има такви поради тоа што се вработуваме сеуште со партиски книшки и упикуваме мамини и татини мази ) што значи оваа кратенка? Епа драги мои, ЗОУП = Закон за општа управна постапка во кој се пропишани, покрај другото и роковите за донесување на поединечни правни акти со кои се одлучува за правата и обврските на граѓаните. Жалбата со која НЕОСНОВАНО МЕ ОДБИВТЕ ЗА СТУДЕНТСКА СТИПЕНДИЈА, ја поднесов на крај од месец јануари 2010 година, а одговор треб а да кажам кога добив или нема потреба? Одговор НЕМА!!! На Вас и Вашиот професионализам оставам да се консултирате со законот, кој е плод на некој кој е интелектуално поспособен од Вас. И после сево ова да бараме од Европа да даде солидна оценка за работата на администрацијата и за почитувањето на правата на граѓаните??? Па во оваа наша држава, администрацијата не постои за народот, ние постоиме за да ги трпиме нивните неетички и непрофесионални залагања. Со само еден ден власт, сите вас господа од ценетото министерство со задоволство би Ве избркала од столчињата во канцелариите, на кои не знаете очигледно ништо подобро да направите освен да озборувате и да изигрувате партиски пиуни. Господине министре, господине премиере ! Кои и да сте во моментов, не ме ни интересира која е бојата на маицата и која е политичката платформа која ја пласирате ( може и преку ноќ да се смени гарнитурата, мене тоа не ме засега !!!) БАРАМ ОВАА ДРЖАВА ДА ГИ ПОЧИТУВА НЕ САМО СТУДЕНТСКИТЕ ПРАВА ! БАРАМ ЗАЕДНО ДА СЕ ИЗБОРИМЕ ПРЕД ДА ЧОВЕЧКИТЕ ПРАВА! Оние кои сеуште ги очекувам да ми одговорат на стипендијата, заминаа на одмор. Ви завидувам на совеста која ја имате. Не за дуго, туку поради тоа што некој можеби упорно се надева во парични средства кои оваа држава му ги должи, а кои му се неопходни за егзистенција ...
Ве молиме да дојдете лично во просториите на Минисерството за образование и наука. Решенијата се изготвени и пратени на домашна адреса на студентите
Dali ke ni gi isplatat kreditite na novite korisnici, koi gi cekame veke cela godina,ili i za nas se ukinati i pokraj toa sto uredno podnesovme dokumenti i veke ni gi odobrija?
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
koga ke bidat isplateni 3 rati od studentski kredit, i dali 2010-2011 ke ima studentski krediti
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Dodelen mi e kredit za koj sto imam potpisano dogovor za 2009/2010 god i do sega nemam nitu edna isplata, ve molam da mi odgovorite dali voopsto ke ni se isplatat parite ?
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
dali mozi da mi kazete do koga traat prijavuvanata za prodolzuvane na studenski gredit posto sme generacija 2007 i sme 4 ctvrta godina
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Iskreno sega sum vo zabuna koja konecno bi sakala da ja razresam, sepak postoi nekoja nadez deka mozebi ke dobijam potvrden odgovor, i ve molam najiskreno odgovorete dali ke ni se isplatat kreditite od minata ucebna godina(novite korisnici), za koi dolgo prasuvame i na koi dolgo se nadevame, i za koi trcavme po dokumenti i se raduvavme na rang listite koi isto taka dolgo docnea. Ve molam, bidete konkretni i iskreni dali uste tie krediti ke bidat isplateni.
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Dali ke ima studenski ktediti za 2010 / 11 i koi dokumenti se potrebni za prijavuvanje i do koga e rokot za apliciranje ?
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Ve molam ako moze da mi odgovorite od koga ke pocne rokot za prodolzuvanje na studentski stipendii za ucebnata 2010/2011 godina, i koi dokumenti se potrebni, i kade treba da se podnesat ?Odnapred Vi blagodaram
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Ve molam ako moze da mi odgovorite od koga ke pocne rokot za prodolzuvanje na studentski stipendii za ucebnata 2010/2011 godina, i koi dokumenti se potrebni, i kade treba da se podnesat ?Odnapred Vi blagodaram
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
денес е 23.10.2010.... кога ние новите корисници кои што аплициравме за учебната година 09/10 ќе ги добиеме договорите за студентскиот кредит? зар од месец мај па се до сега траат тие административни постапки, и потпишувања на договорите од страна на министерот?? ќе може конкретен одговор???
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Дали воопшто ќе бидат исплатени студентските кредити и кога да го очекуваме писмото со одобрение од страна на Министерот за образование и наука?
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Дали воопшто ќе бидат исплатени студентските кредити и кога да го очекуваме писмото со одобрение од страна на Министерот за образование и наука?
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Dali mozi da go napisite tocniot dadum za prodolzuvanje na dogovorite za stipendii za studenti koi sega se treta, cetvrta godina. Koj e konecniot datum za prijavuvanje za da se prodolzi stipendijata za 2010/11 godina. Blagodaram
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Dobar den, Dali moze da mi odogovorite koga ke bide objaven konkursot za stipendii za talentirani ucenici od sredni ucilista za 2010/2011 godina. Blagodaram,
Za podetalni informacii javete se na 02/3140-163
Ke ve molam da mi kazete koi dokumenti se potrebni za prodolzuvanje na stipendija i do koga e posledniot rok za podnesuvanje na istite.odnapred vi blagodaram
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Ke ve molam TOCNO da mi kazite koga e krajniot rok za prodolzuvanje na studentska stipendija, bidejki vo nasite dogovori pisuva soglasno konkursot, a konkurs seuste nema izlezeno? Osven toa nekolku kolegi se javija vo ministerstvoto i mu rekoa kraen rok e do 30 oktomvri, a za toa nikade nema izvestuvanje. Ednas mene mi odgovorivte deka e do 30 noemvri i stvarno ne znam sega sto da pravam? Inaku korisnuk sum na obicna stipendija,a NE na stipendija za informaticari. ODNAPRED VI BLAGODARAM
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Ke ve molam TOCNO da mi kazite koga e krajniot rok za prodolzuvanje na studentska stipendija, bidejki vo nasite dogovori pisuva soglasno konkursot, a konkurs seuste nema izlezeno? Osven toa nekolku kolegi se javija vo ministerstvoto i mu rekoa kraen rok e do 30 oktomvri, a za toa nikade nema izvestuvanje. Ednas mene mi odgovorivte deka e do 30 noemvri i stvarno ne znam sega sto da pravam? Inaku korisnuk sum na obicna stipendija,a NE na stipendija za informaticari. ODNAPRED VI BLAGODARAM
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Moze li da ni go kazete rokot za podnesuvanje na dokumenti za prodolzuvanje na stependii za 2010/2011
Продолжувањето на студентските стипендии може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Razbravme deka prodolzuvajneto na studentskite krediti e do 30.10.2010 dali studentite koi sto prv pat apliciraa vo 2009 imaat pravo da go prodolzat kreditot iako ne e zapocnata isplatata za 2009/10 godina
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Na brojot koj ni go davate za "PODETALNI INFORMACII" nikoj ne se javuva! Navistina me interesira,ke ni gi isplatat li kreditite na novite korisnici ili NE! Dajte nekakov odgovor.
Благовремено ќе бидете известени
Дали за конкуриранње на училишна стипендија важат и дипломите од спортските натпревари (регионалните натпревари) ?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
koga ke pocne isplatata za studenskite krediti i dali ke pocne ? odnapred vi blagodaram !
Благовремено ќе бидете известени
koga ke pocne isplatata za studenskite krediti i dali ke pocne ? odnapred vi blagodaram !
Благовремено ќе бидете известени
Dali se znae koga ce zapocni i dali ce ima voopsto isplata na studentskite krediti od 2009/2010 god...Pomina i Oktomvri a nie uste nisto ne znaeme......
Благовремено ќе бидете известени
Mone li da mi kazete koga ke izleze konkursot za dodeluvanje na stipendii za 2010/11,bidejki pisuva vo vtorata polovina na oktomvri,a oktomvri izmina veke.Vi blagodaram.
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Koga ke izleze konkursot za stipendii za studenti po informatika za 2010-2011god zapisani vo vtora godina.
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Dali ova godina ke bide objaven konkurs za dodeluvanje na stipendii za talentirani ucenici za ucebnata 2010/2011god. ? Se ocekuvase konkursot da bide objaven vo vtorata polovina na oktomvri ,a denes e 30-ti oktomvri???
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
До кога е продолжувањето ан студентските кредити? И ве молиме не оставајте броеви за информации кои не функционираат. Благодарам
Продолжувањето може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
До кога е продолжувањето ан студентските кредити? И ве молиме не оставајте броеви за информации кои не функционираат. Благодарам
Продолжувањето може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
До кога е продолжувањето ан студентските кредити? И ве молиме не оставајте броеви за информации кои не функционираат. Благодарам
Продолжувањето може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Dali moze da mi odogovorite koga ke bide objaven konkursot za stipendii za talentirani ucenici od sredni ucilista za 2010/2011 godina. Blagodaram
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
dali znaete koga qe izleze konkursot za stipendii za sredno orazovanie,i sto e potrbno?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Значи, на оваа страна пишува дека конкурсот за 2010/2011 за талентирани ученици ќе излезе во септември, потоа втората половина на октомври, сега читам и за ноември... Кога ќе излезе конкурсот за талентирани ученици од средните училишта за учебната 2010/2011 година?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Koga ke se objavi konkursot za srednoskolski stipendii za 2010/2011? I koi dokumenti se potrebni za apliciranje na konkursot za prva godina gimnazija? Blagodaram!
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Lanskata godina aplicirav za kredit,i mi bese odobren,no kako sto znaeme seuste nisto,ne ni e isplateno. Ovaa godina imam prosek za da apliciram za stipendija,i me interesira,dali koga ke izleze konkursot na vasata strana mon.gov.mk treba da apliciram kako nov korisnik,ili potrebno e da donesam dokumenti vo ministerstvoto isto kako i lani koga apliciravme za kreditot? Isto taka sakam da prasam: Dokolku se donese odluka da ni bidat isplateni kreditite, treba sega do petok da doneseme uverenie,i indeks,ili toa e samo za onie koi prodolzuvaat, zatoa sto veke gi ima nasite podatoci kaj vas???? Navistina ve molam zaodgovor!
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro. Dokolku gi ispolnuvate uslovite od konkursite koi ke gi objavi MON, mozete da se prijavite. A isto taka moze da dostavite indeks na uvid, uverenie so polozeni ispiti I potvrda za zaveren nareden semestar za da go prodolzite pravoto za studentskiot kredit.
Zdravo me interesira dali i koga ke moze da se aplicira za stipendii vo stranstvo za posdiplomski studii za Ucebnata 2011/2012 i ako moze da mi kazete web strana kade sto ke mozam poveke da se informiram za potrebnite uslovi za apliciranje...
Za poslediplomski studii moze da se informirate na tel. 3140-183 g-gja Vita Turcevska.
Pred dva meseci diplomirav na filozofski fakultet-Skopje otsek socijalna rabota i politika so prosek 9,72.Moeto prasanje e dali postoi moznost da dobijam nekakva stipendija za posdilmoski studii vo makedonija ili stranstvo? Odnapred vi blagodaram!!!
Za poslediplomski studii moze da se informirate na tel. 3140-183 g-gja Vita Turcevska.
Zosto seuste go nema konkursot za 2010/11 za studentski stipendii na mon.gov.mk? Ke mozat da apliciraat starite korisnici na stipendija za prodolzuvanje do 20ti noemvri 2010 ili ne?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Pa dajte nekoj konkreten odgovor na prasanjata za Studentskite krediti od 2009/2010 god.Pisuvate deka BLAGOVREMENO KE BIDEME IZVESTENI a dojde veke noemvri, a nie denar uste nemame videno od tie pari...Dali da se nadevame na tie pari ili ne ???Vi blagodaram
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro.
Me interesira dali za apliciranje za studentska stipendija potrebno e da se prolozi original drzavjanstvo ili moze kopija od drzavjanstvoto? I koga ke bide objaven konkursot?
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Sakav da ve prasam koga ke bide objaven konkursot za dodeluvanje stipendii za postdiplomski studii vo ucebnata 2010/2011 ??
Za poslediplomski studii moze da se informirate na tel. 3140-183 g-gja Vita Turcevska.
Pocituvani, dali ke ima stipendii za poslediplomci za 2010/2011 i koga ke bide objaven konkursot dokolku ima. Odnapred vi blagodaram.
Za poslediplomski studii moze da se informirate na tel. 3140-183 g-gja Vita Turcevska.
pocituvani koga qe se objavuva konkursot za stipendia za talentirani sredno shkollci blagodaram pozdrav od ohrid
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
pocituvani koga qe se objavuva konkursot za stipendia za talentirani sredno shkollci blagodaram pozdrav od ohrid
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Dali navistina ovaa nedela ke ni bidat prateni dogovorite za studentski kredit za studentite koi lani apliciravme prv pat, i ke ni bidat isplateni? Ili ne e vistina? Tocno edna godina kako sto apliciravme,i nikoj ne ni kazuva sto se slucuva, dali ke ni gi dadat ili NEMA!
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro.
Sakam veke ednas da znam tocno, ke se isplati studenskiot kredit za novite korisnici od 2009/10 ili nema!!seuste nisto ne dobivme a izvesteni sme deka ni e odobren...krajno veke treba da znaeme
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro.
Koga ke zapocne isplatata na studentskite krediti za studentite koi lani prv pat apliciraa? Dali ke im bide praten eden primerok od dogovorite potpisan?
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro.
Jas sum korisnik na studentski kredit od 2008 godina. me interesira dali ovaa godina 2010/11 ce ima studentski krediti, i koj e krajniot rok za podnesuvanje dokumenti za prodolzuvanje na studentskiot kredit.
Продолжувањето може да го регулирате веднаш кога ќе ги исполните условите согласно договорот, односно кога ќе заверите нареден семестар, а најдоцна до 30 ноември
Koga ke izleze konkursot za stipendii za dodiplomski studii za 2010/2011 god.Kade ke bide objaveno.pozz
Конкурсот за 2010/2011 година се очекува да се објави во месец ноември. Сите потребни формулари ќе бидат поставени по неговото објавување.Следете го сајтот на министерството
Koga ke zapocne isplatata na studentskite krediti za studentite koi lani prv pat apliciravme,i koga ke izlezat konkursite ovaa godina?
Korisnicite na studentski krediti od minatata godina ke zapocneme da gi isplakame naskoro, a konkursot za ovaa akademska godina ke izleze vo tekot na ovoj mesec
Koga ke bide objaven konkursot za stipendii za 2010/2011 god.
Веке е објавен Конкурсот за информатицари и студентски стипендии. Електронските пријави веќе се поставуваат.
dali ima stipendii za talentirani ucenici od osnovnoto obrazovanie?ako ima koi se potrebnite dokumenti i koga e konkursot?odnpred vi blagodaram
Министерството за образование и наука доделува стипендии за талентирани ученици почнувајќи од I год. средно образование.
Корисник сум на студентски кредит од учебната 2009/2010.Кредитите каснеа долго време а гледам сега дека се пуштени 2 рати, па би сакал да прашам дали ќе треба да го продолжам договорот или ќе има замена на кредитите со стипендии како што најави министерот?
Договорите се испратени на домашна адреса и вие ќе треба да постапувате по истите.
Pocituvani,me interesira dali tie sto dobivme pravo na studentski kredit lani vo ucebnata 2009/2010 sega spored novive iskazuvanja ke gi dobieme barem parite od lani kako sto i pocnavte da gi isplakate t.e. 2 rati ili voopsto nema da gi dobieme ostanatite rati od lani za koj sto? Fala odpanred
Договорите се испратени на домашна адреса и вие ќе треба да постапувате по истите. Префрлени се две рати, а за останатите кецекаме одобрување од Министерството за финансии.
Dali lani tie sto apliciraa prv pat za studentski krediti, moze da go prodolzat ovaa godina? Koga ke se isplati celosno studentskiot kredit (stignaa samo 2 rati, za oktomvri i noemvri!)? Blagodaram odnapred!
Договорите се испратени на домашна адреса и вие ќе треба да постапувате по истите. Но, продолжувањето да не биде подоцна од 30 ноември.
За учебната 2009-2010 година корисник сум на студентски кредит. Сега кредитите се укинати па така не можам да го продолжам договорот. Во меѓувреме си го поправив просекот и можам да конкурирам и за стипендија. Дали е точно дека, под претпоставка дека оваа година би добил стипендија, автоматски од неа ќе бидат повлечени парите за кредитот? (ова се гласини кои ги имам слушнато)
Договорите се испратени на домашна адреса и вие ќе треба да постапувате по истите. Но, продолжувањето да не биде подоцна од 30 ноември.
Dali ke ni bidat isplateni i ostanatite 7 rati od studentskiot kredit za lanskite korisnici? I koga ke izleze konkursot za stipendii ovaa godina?
Preostanatite 7 rati od studentskiot kredit ke Vi bide isplaten. Konkursot za stipendii izleze vo ponedelnikot vo dnevnite vesnici Vecer i Koha, a istiot e postaven i na sajtot na MON
Dali ako zemam stipendija odobrena za srednoskolci cii roditeli zemaat socijalna pomos, ke mozam da zemam i stipendija za talentiran ucenik?
За подетални информации јавете се на 3140 163
Почитувани, ако некој земе стипендија за средношколци чии родители земаат социјална помош, ќе има ли можност да конкурира за стипендија за талентирани ученици од средното образование? Моите родители земаат социјална помош, а јас имам многу награди од областа на музиката-млад пијанист. Ќе можам ли да земам две стипендии: за талентирани средношколци и за социјални случаи чии деца се средношколци?
За подетални информации јавете се на 3140 163
dali moze da se aplicira na prvata A i na vtorata B stipendija elektronski pa koja ke ja odobrite na taa podocna da gi donesam originalnite dokumentite vo sk direkcijata ... i dali ako bidam odbijan na prvata A dali ke bidam avtomatski prefrlen na vtorata B... ovaa go prasuvam bidejki sum na privaten fakultet a za tamo brojkata na stipendii e prilicno pomala a imam prilicno visok prosek i ne sakam da pogresam.... ve molam za odgovor vo najskoro vreme....
Доколку сакате можете да аплицирате за сите категории, но потоа треба да доставите комплетна документација за сите типви што се аплицирале. Автоматски не се префрлува од еден во друг тип.
Pocituvani , Vo vrska so konkursot za studentski stipendii 2010/11 , dali dokolku sum prijaven za stipendija od tip A ,gi ispolnuvam site uslovi , no ima pogolem broj od predvidenite sto gi ispolnuvaat istite uslovi , dali kje bidat avtomatski prefrlen vo konkurencija za stipendii od tip B ili mozno e voopsto da ne zemam stipendija? Odnapred blagodaram
Доколку сакате можете да аплицирате за сите типови на стипендија. Потоа треба да доставите уредна документација за сите што сте аплицирале. Автоматски не се префрлува од еден во друг тип на стипендија.
Почитувани, се уште немам аплицирано електронски за Конкурс за доделување на стипендии за студенти запишани на додипломски студии од јавните и приватните универзитети и високо образовни установи во Република Македонија за студиската 2010/2011 бидејќи има проблем кога ќе кликнам за апликација ми се појавува Недозволен пристап!Конкурсот не постои или уште не е активиран, вратете се на почетната страна! Ве молам за ваша помош Однапред Ви благодарам!
Апликацијата ќе биде активна од 25.11.2010 година
Jas sum student na Filoloski fakultet po stara programa, apsolvent sum vo 2008/2009 godina,imam zapisana prva evidencija 2009/2010 godina i vtora evidencija 2010/2011 godina.Bi sakal da Ve prasam dali imam pravo da apliciram za stupendija od tretiot tip stipendii sto se dodeluva za socijalni slucai (moeto semejstvo e korisnik na socijalna pomos ). Isto taka sakam da Ve prasam dali ima ogranicuvanje do koja vozrast na studentot mu sleduva stipendija? Ve molam da mi odgovorite.Odnapred Vi blagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 163. Во конкурсот се објавени сите услови за аплицирање
Koga ke bidat isplateni i ostanatite rati od studentskiot kredit za studentite koi lani aliciravme prv pat?
Preostanatite rati od studentskiot kredit ke Vi bide isplaten.
me interesira zosto e nedostapna aplikacijata za elektronsko prijavuvanje za stipendii 2010/2011?veke tri dena trae apliciranjeto a ne mozam da se prijavam
Aplikacijata e otvorena za elektronsko prijavuvanje.
me interesira zosto e nedostapna aplikacijata za elektronsko prijavuvanje za stipendii 2010/2011?veke tri dena trae apliciranjeto a ne mozam da se prijavam
Aplikacijata e otvorena za elektronsko prijavuvanje.
me interesira zosto e nedostapna aplikacijata za elektronsko prijavuvanje za stipendii 2010/2011?veke tri dena trae apliciranjeto a ne mozam da se prijavam
Aplikacijata e otvorena za elektronsko prijavuvanje.
me interesira zosto e nedostapna aplikacijata za elektronsko prijavuvanje za stipendii 2010/2011?veke tri dena trae apliciranjeto a ne mozam da se prijavam
Aplikacijata e otvorena za elektronsko prijavuvanje.
me interesira do koga e krajniot rok za stipendii za sredno obrazovanie?
Konkursot ke bide objaven denovive i vo nego ke bidat navedeni site uslovi za apliciranje, a elektronskoto prijavuvanje ke zapocne od 15 dekemvri.
27.11.2010 E DENES A VIE SAMO VIKATE OTI KE IMA KONKURS ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI PA NI SEPTEMVRI NI OKTOMVRI NI NOEMVRI .........POMINA POLUGODIETO RESETE VEKE EDNAS KOGA E KONKURSOT ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI 2010 / 2011 - SIGURNO KE MI ODGOVORITE ????????????
Konkursot ke bide objaven denovive i vo nego ke bidat navedeni site uslovi za apliciranje, a elektronskoto prijavuvanje ke zapocne od 15 dekemvri.
ДЕНЕС Е 23.11.2010 И СЕУШТЕ НЕМА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2010/2011 А САМО КАЖУВАТЕ ДЕ ОКТОМВРИ ДЕ НОЕМВРИ А ВЕЌЕ Е ВТОРА ПОЛОВИНА НА НОЕМВРИ И СЕУШТЕ НИШТО .ДАЛИ ВООПШТО ЌЕ ИМА СТИПЕНДИИ И ДАЛИ ЌЕ ВАЖИ И ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД 1 ГОДИНА
Konkursot ke bide objaven denovive i vo nego ke bidat navedeni site uslovi za apliciranje, a elektronskoto prijavuvanje ke zapocne od 15 dekemvri.
Сакам да ја потполнам електронската пријава за стипендија, но имам едно прашање. Дали во делот за материјална состојба на студентот (поточно, платата од родителите) треба да се запише септемвриската нето плата или, просечната нето плата од последните три месеци? Минатата година не ми беше одобрена стипендија токму поради оваа грешка и не би сакала истото да се повтори, со оглед на тоа што сум студент со многу висок просек! Во конкурсот пишува дека ќе бидат земени во предвид "Материјални можности на студентите и нивните семејства – се земаат месечните примања по член на семејството на студентот во однос на просечно исплатената месечна нето плата по вработен во Република Македонија за последните три месеци утврдена од Државниот завод за статистика." Но, во делот за потребни документи стои: "Потврди за остварените приходи на вработените членови на семејството за месец септември 2010 година или доколку за овој месец не е исплатена плата, да се достави потврда за последната исплатена плата." Однапред благодарам.
Во Конкурсот е јасно наведено дека потврдите за лични примања се за месец септември 2010 година. Последна исплатена плата се однесува на оние кои не се веќе во редовен работен однос, од нив се бара последна исплатена плата.
Veke nekolku pati se obiduvam da se prijavam elektronski za studentska stipendija,no na kraj po vnesuvanje na kodot me vrajka na pocetnata strana kade pisuva NEDOZVOLEN PRISTAP.....nikade ne mi go dava identifikacioniot broj koj ke mi bide potreben koga ke gi nosam dokumentite vo ministerstvoto.Ve molam za pomos.Pisuvam so Makedonski font i navistina ne znam kade e greskata,kade treba separator koristam . kako sto e navedeno tamu....ve molam za ogovor!
Проверете при пополнување на електронската пријава каде имате црвена ѕвезда – тоа значи дека треба полето да се пополни или искорегира.
Dali ke se dodeluvaat stipendii na talentirani ucenici koi ne se sportisti no osvoile dve i poveke nagradi na drzavni i megunarni natprevari???
Подготовката на Конкурсот за талентирани ученици е во тек. Се очекува да се објави на нашата страница во текот на наредната недела.
Koga ke pocni isplatata na ratite od stipendijata za 2010/11 godina za starite korisnici?
Сеуште немаме информација за исплата на стипендиите.
Pocituvani ve molam da mi dadete informacija dali vo mesec dekemvri ke bide isplatena uste nekoja rata od studentskite krediti za ucebnata 2009/2010 god.Vi blagodaram odnapred
Navreme ke bidete informirani
Koga ke bide objaven konkursot za talentirani ucenici?
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
06.12.2010 KOGA KE IMA KONKURS ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI - OBLAST NAUKA KULTURA A NE SAMO SPORT??????????????????????????????? 10 PATI PRA[UVAM A ODGOVOR NEMAAAAAAAAAAAA ???????????
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
06.12.2010 KOGA KE IMA KONKURS ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI - OBLAST NAUKA KULTURA A NE SAMO SPORT??????????????????????????????? 10 PATI PRA[UVAM A ODGOVOR NEMAAAAAAAAAAAA ???????????
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
06.12.2010 KOGA KE IMA KONKURS ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI - OBLAST NAUKA KULTURA A NE SAMO SPORT???????????????????????????????
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
06.12.2010 KOGA KE IMA KONKURS ZA STIPENDII ZA SREDNOSKOLCI - OBLAST NAUKA KULTURA A NE SAMO SPORT???????????????????????????????
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
Dali voopsto ke ima konkurs za dodeluvanje stipendii na talentirani ucenici srednoskolci za ucebnata 2010/2011?? ke ve molam da mi odgovorite?? Blagodaram
Konkursot naskoro ke bide objaven. Sledete go sajtot na MON
Што треба да се внесе во полето Плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок од татко: бидејќи постојано ми се појавува ѕвездичка??
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Што треба да се внесе во полето Плата, пензија, социјална помош или надоместок по основ на технолошки вишок од татко: бидејќи постојано ми се појавува ѕвездичка??
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Дали во делот за материјална состојба на студентот (поточно, платата од родителите) треба да се запише септемвриската нето плата или, просечната нето плата од последните три месеци?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Pocituvani sakam da ve prasam dali imate informacii koga ke pocne isplatata na onie stipendisti od ucebnata 2009/2010. Blagodaram odnapred.
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Ме интересира кога ќе почне исплатата на студентските стипендии за 2010/2011 година за студентите од трета и четврта година односно за оние кои што дадоа документи за продолжување на ланските стипендии
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Не ни стигнаа дооговори на домашна адреса на тие кои минатата година прв пат земавме кредити? Дали се пуштени од ваша страна? И кога ќе продолжи исплатата?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Koga ke bide pustena i tretata rata od studentskiot kredit za studentite sto apliciravme lani prv pat? Dali ke bide pustena pred praznicite? Vi blagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
koga ke bidat pusteni poslednite 2 rati od lanskiot studentski kredit ?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Dali pred Nova Godina ke bide pustena rata od sudentskite kredite 2009/10 godina?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Pocituvano Ministerstvo koga kje ima isplata za studenskata stipendija 2010-11 koi vekje zimame vtora godina...BLagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Pocituvano Ministerstvo koga kje ima isplata za studenskata stipendija 2010-11 koi vekje zimame vtora godina...BLagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Denvoive izleze konkursot za stipendii za talentirani ucenici. No ovoj konkurs se odnesuva na ucnici koi ke apliciraat za prv pat. Koga i kako ke mozat ucenicite korisnici na stipendija od prethodnite godini da go prodolzat pravoto na istata?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Koga ke bidat isplateni prvite rati od prodolzenite stipendii za 2010/11 godina? Vi blagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Koga ke zapocne isplatata na prodolzenite stipendii, dali toa ke bide do kraj na mesec dekemvri ili narednatagodina? Blagodaram odnapred !
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
veke ni pustivte dve rati od studenskiot kredit za novite korisnici od2009/2010,koga ke ni gi pustite drugite rati,ke imali li nesto pred nova god ili?pozdrav
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Denovive izleze konkurs za stipendii za talentirani ucenici, no toj konkurs se odnesuva na ucenici koi ke apliciraat za prv pat. Koga ke izleze konkursot za ucenici koi se veke korisnici na istata od prethodnite godini i koi dokumenti ke treba da se prilozat za prodolzuvanje na pravoto na istata?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Denovive izleze konkurs za stipendii za talentirani ucenici, no toj konkurs se odnesuva na ucenici koi ke apliciraat za prv pat. Koga ke izleze konkursot za ucenici koi se veke korisnici na istata od prethodnite godini i koi dokumenti ke treba da se prilozat za prodolzuvanje na pravoto na istata?
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Podnesov elektronski prijavi i za konkursot za 50 stipendii za talentirani srednoskolci i za konkursot za 400 stipendi za srednoskolci. Sakam da prasam dali treba da gi zaveruvam svidetelstvata i diplomite po dva pati za dva konkursi (so 2 pati pogolemi trosoci za zaveruvanje na notar) ili moze dokumentite vo eden zaveren primerok da vazat i za dvata konkursa. Blagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 147 или на 3140 163
Pocituvani,me interesira kako moze da dobijam stipendija za magistratura na nekoj od univerzitetite nadvor od R.Makedonija ?koga izleguvat konkursitie i kade mozam da gi najdam istite?odnapred blagodaram
За подетални информации јавете се на 3140 183
Me interesira koga ke pocne isplatata na stipendiite za 10/11 godina? pomina cel semestar i seuste nemame dobieno ni edna rata.
Za podetalni informacii javete se na 3140 147 ili na 3140 163
Koga ke pocne isplatata na prodolzenite stipendii
Za podetalni informacii javete se na 3140 147 ili na 3140 163
Почитувани, кога ќе им бидат исплатени стипендиите на оние студенти што истите ги продолжуваат во учебната 2010/2011 (прв пат зеле претходната или таа пред неа година). До 30-ти Октомври беше последниот датум за документи, но од тогаш ништо. Ви благодарам одпаред за Вашиот одговор.
Za podetalni informacii javete se na 3140 147 ili na 3140 163
Ako identifikacioniot broj od elektronskata prijava vo vrska so konkursot za stipendii za talentirani ucenici se zaboravi ili zagubi kako moze da se doznae so cel da se kompletiraat dokumentite koi se prilozuvaat licno vo MON. Ve zamoluvam za iten odgovor. Blagodaram
Za podetelani informacii javete se na 3140 147 ili na 3140 163
Kade i kako mozam da go dobijam spisokot na stipendisti od konkursot za dodeluvanje na stipendii za talentirani ucenici-sportisti od javnite i privatnite sredni ucilista vo Republika Makedonija za ucebnata 2010/2011 godina ?
Na www.mon.gov.mk ili na www.stipendii.mon.gov.mk.
Ova sto se slucuva navistina ne e vo red i niedna godina ne bilo, da do 17 januari ne bide isplatena NITU edna rata od studentskite stipendii.Postojat studenti koj navistina imaat potreba od nea i im e nezamislivo ova sto se slucuva.Ve molam da se zainteresirate malku za standardot na studentskiot zivot,koj vo ovoj moment go dopira dnoto,Blagodaram
Pri kraj se administrativnite raboti za isplata na studentskite stipendii na korisnicite od prethodnite godini. Okolu 15.02.2011 g. ke bidat prefrleni tri rati.
каде би можела да се запишам на актерство во скопје? благодарам
Prasanjeto ke treba da go dostavite do nadleznite sluzbi za visoko obrazovanie pri Ministerstvoto za obrazovanie i nauka ili na tel.3140-157.
Bi sakal da mi odgovorite koga ke stignat dogovorite sto gi potpisavme lani kako novi korisnici na studentski krediti na domasna adresa,bidejki uste pred 2 meseci mi odgovorivte deka se prateni,a dogovor seuste nema . . . Koga i dali voopsto ke bidat isplateni ostanatite 7 rati ? Blagodaram
Dokolku se uste ne sto go dobile dogovorot, togas ke mora da dojdete vo Ministerstvoto za da vi dademe kopija od dogovorot, a isplatata na preostanatite rati e vo tek.
Dali ke mozi da mi kazite koga veke ednas ke zapocni isplatata na studenskite stipendii.Veke 4 meseci pominaa i od ovaa ucebna godina, a nemate prefrleno nitu edna rata od studenskite stipendii??????????? Odnapred Vi blagodaram
Pri kraj se administrativnite raboti za isplata na studentskite stipendii na korisnicite od prethodnite godini. Okolu 15.02.2011 g. ke bidat prefrleni tri rati.
koga ke se objavat rezultatite za dodiplomskite stipendii na portalot pisuva deka trebase na 25.01.2011 ama rezultatite se uste gi nema???
Rezultatite veke se objaveni na www.mon.gov.mk.
Koga i kade ke ima rezultati za stipendiite 2010/2011.
Rezultatite veke se objaveni na www.mon.gov.mk.
Дали имате информација кога ќе започне исплатата на студентските стипендии за студентите кои ги продолжуваа?
Pri kraj se administrativnite raboti za isplata na studentskite stipendii na korisnicite od prethodnite godini. Okolu 15.02.2011 g. ke bidat prefrleni tri rati.